• Business

    Καλή χρονιά με… δίδυμες αναβαθμίσεις ναυτιλιακών μετοχών από την Deutsche Bank

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank.


    Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και η καλή χρονιά για τη ναυτιλία φαίνεται από τις δύο αναβαθμίσεις ναυτιλιακών εταιρειών στις οποίες προχώρησε ήδη η Deutsche Bank στις πρώτες κιόλας μέρες του 2017.

    Ειδικότερα, η Deutsche Bank αναβάθμισε τη μετοχή της Euronav, που δραστηριοποιείται στα τάνκερ, από hold σε buy, αυξάνοντας την τιμή-στόχο κατά 1,5 δολάριο, στα 10 δολάρια, ενώ αναβάθμισε και τη μετοχή της Scorpio Bulkers, που δραστηριοποιείται στο dry bulk, επίσης από hold σε buy, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 7,25 δολάρια, μία αύξηση άνω του 60%.

    Όσον αφορά στα τάνκερ και τη Euronav, όπως εξηγεί ο αναλυτής της Deutsche Bank, Amit Mehrotra, το 2017 και το 2018 αναμένεται αύξηση του στόλου κατά 114 τάνκερ μεταφοράς αργού, ένας αριθμός που δεν απέχει από τις εκτιμήσεις για την αναμενόμενη ζήτηση. “Αναμένουμε την αγορά να έχει ελαφρώς υπερβολική προσφορά το 2017 και ανεπαρκή το 2017, δίνοντας πιθανόν ώθηση για αυξημένη αισιοδοξία στο δεύτερο μισό του 2017, καθώς οι επενδυτές και οι εφοπλιστές θα κοιτάζουν στο 2018 και πιο πέρα”, αναφέρει σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Euronav είναι “μία από τις πιο ποιοτικές εταιρείες στο σύνολο της ναυτιλίας” και εκτιμάται ότι θα είναι από τις πλέον ευνοημένες από το όλο και πιο θετικό επενδυτικό κλίμα απέναντι στις μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα τάνκερ.

    Όσον αφορά στην Scorpion Bulkers, ο Mehrotra εξηγεί ότι η αναβάθμισή της αποτελεί αναγνώριση της προόδου της εταιρείας όσον αφορά στην εξισορρόπηση του ισολογισμού της, ο οποίος πλέον κατά τον ίδιο είναι ένας από τους καλύτερους στον κλάδο του dry bulk, έναν κλάδο που η Deutsche Bank βλέπει πλέον να έχει θετικές προοπτικές. “Όχι επειδή είμαστε bullish στη μακροπρόθεσμη ζήτηση της Κίνας για πρώτες ύλες, αλλά περισσότερο επειδή πιστεύουμε ότι η αγορά έπιασε πάτο το 2016, και θα συμπεριφερθεί πιο λογικά το 2017 και έπειτα”, εξηγεί ο Mehrotra, που θεωρεί ότι σε αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον η Scorpio Bulkers βρίσκεται σε καλύτερη θέση από όλες τις ανταγωνίστριές της στον κλάδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Βαλέντης: Big deal με 13.000 δολάρια την ημέρα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Αγγελικούσης: Κυρίαρχος των θαλασσών το 2016

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ για 150.000 ελεύθερους επαγγελματίες – Το χαράτσι που θα πληρώσουν δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί



    ΣΧΟΛΙΑ