• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: «Οχυρώνεται» στρατηγικά απέναντι σε ενδεχόμενη επιθετική εξαγορά της ναυτιλιακής του

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Τα απαραίτητα μέτρα αποφάσισε να λάβει η ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, ενάντια στον «πυρετό» των συγχωνεύσεων που παρατηρούνται στη διεθνή ναυτιλιακή σκακιέρα.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να υιοθετήσει ένα σχέδιο προστασίας των μετόχων της σε περίπτωση που κάποιος επενδυτής ή μια άλλη εταιρεία προσπαθήσει να εξαγοράσει ποσοστό στη Dorian της τάξεως του 15%, αποφασίζοντας έτσι την καταβολή μερίσματος με τη μορφή ενός δικαιώματος αγοράς μίας προνομιούχας μετοχής για κάθε μια κοινή ονομαστική μετοχή της Dorian. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλάνο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο ανάλογο πλάνο που λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2016.

    Όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της Dorian, αυτά τα μέτρα δεν έχουν σκοπό να αποτρέψουν σε καμία περίπτωση πιθανή πρόταση εξαγοράς ποσοστού της εταιρείας από κάποιον τρίτο επενδυτή, αλλά στοχεύουν στο να κατανοήσουν όλοι οι μέτοχοι το πόση αξία έχει η επένδυσή τους σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και να επωφεληθούν από αυτή ανάλογα.

    Επιπλέον, η διοίκηση με την εφαρμογή αυτών των μέτρων, θέλει να ενθαρρύνει όποιον επενδυτή επιθυμήσει στο μέλλον να εξαγοράσει ποσοστό της Dorian, να διαπραγματευτεί τους όρους της πιθανής εξαγοράς πρώτα με το διοικητικό συμβούλιο προτού κάνει πράξη την όποια πρόθεση.

    dorian lpg
    Το χωρητικότητας 84.000-cbm δεξαμενόπλοιο τύπου ECO VLGC “Corvette”, της Dorian LPG

    Τονίζεται ότι αυτά τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή μόνο στην περίπτωση εκείνη που τρίτος επιχειρήσει να εισέλθει στη μετοχική σύνθεση της ναυτιλιακής εξαγοράζοντας ποσοστό της τάξεως του 15% ή και περισσότερο. Αναλυτικά, το κάθε δικαίωμα αγοράς που θα έχουν οι μέτοχοι θα τους επιτρέπει να αγοράσουν μια νέα προνομιούχα μετοχή στην τιμή των 60 δολαρίων αντί για 120 που είναι η πραγματική τους αξία. Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της Dorian θα μπορεί να ανταλλάξει μια κοινή μετοχή της εταιρείας με ένα δικαίωμα αγοράς προνομιούχας μετοχής.

    Ο κ. Χατζηπατέρας, που είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη εταιρείας, σχολίασε σχετικά πως «Η απόφαση της διοίκησης να υιοθετήσει τα μέτρα αυτά, ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή της να αντιμετωπίζει με ισότητα όλους τους μετόχους της. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καμία τρίτη εταιρεία ή επενδυτής να μη μπορεί να αποκτήσει σημαντική επιρροή στη Dorian χωρίς πρώτα να έχει φερθεί δίκαια σε όλους τους μετόχους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Λεντούδης: Colpo grosso 61 εκατ. δολ. για τρία πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι επίσημο: Ο Γιάννης Αγγελικούσης μπαίνει δυναμικά στην αγορά των FSRU

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παππάς – Λιβανός: Γιατί οι δύο εφοπλιστές ξεχώρισαν εν μέσω καταιγίδας στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ