• Business

    Α. Φράγκου: Αγόρασε κι άλλο πλοίο

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Το 2016 έκλεισε για την ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners, συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, με την απόκτηση ενός πλοίου τύπου capesize ιαπωνικής κατασκευής.

    Ο λόγος για το χωρητικότητας 180.300 dwt πλοίο Navios Beaufiks (κατασκευής 2004), το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στην ιαπωνική εταιρεία Nissen Kaiun, όμως από τις 30 Δεκεμβρίου έχει ενταχθεί στον στόλο της Navios Maritime Partners, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας.

    Πάντως, σύμφωνα με το VesselsValue, η αγοραία αξία του πλοίου ανέρχεται στα 11,21 εκατομμύρια δολάρια.

    Την ίδια στιγμή, ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι συμβαίνει με το χωρητικότητας 52.100 dwt πλοίο Navios Apollon (κατασκευής 2000) της Navios Maritime Partners, για το οποίο κυκλοφορούν φήμες ότι πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες το πλοίο πιθανόν να κατέληξε σε κινεζική εταιρεία, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Μάλιστα, άνθρωποι με γνώση των τεκταινόμενων στη Navios εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στις φήμες αυτές, σχολιάζοντας ότι θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν όντως ισχύουν.

    Σημειώνεται ότι το Navios Apollon είναι το παλαιότερο από τα συνολικά τρία ultra-handymax πλοία που διαθέτει στον στόλο της η Navios Partners, και ολοκλήρωσε τη ναύλωσή του, έναντι 4.465 δολαρίων ημερησίως, τον περασμένο Δεκέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Είναι επίσημο! Εισέρχεται στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου με 83,5 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φώτης Μπόμπολας: Θέλει να πάρει τζάμπα τον ΔΟΛ (έχει ο ίδιος 25 εκ. ευρώ;)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στ. Μόλαρης: Ένα ακόμα πλοίο στον στόλο της Empire Bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ