• Business

    ΔΕΗ: Άτυπη παράταση για ρύθμιση χρεών

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    ‘Ατυπη παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για όσους καταναλωτές επιθυμούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών – σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ – έδωσε  η ΔΕΗ. 

    Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει προβληματίσει έντονα τη διοίκηση της εταιρίας, που αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και να αναχρηματοδοτήσει δάνεια που φτάνουν τα 787 εκατ. ευρώ το 2017.

    Μάλιστα, στις 9 Ιανουαρίου, στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, η διοίκηση αναμένεται να καταθέσει προτάσεις που θα φέρουν έσοδα στα ταμεία της επιχείρησης. Πηγές κάνουν λόγο για νέα προγράμματα διακανονισμών και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος

    Συγκεκριμένα, εξετάζεται η έκπτωση 6% σε πελάτες της ΔΕΗ έναντι προπληρωμής της ετήσιας κατανάλωσής τους.  Δηλαδή, όσοι συνεπείς καταναλωτές δεχθούν να προπληρώσουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα, θα απολαμβάνουν έκπτωση 6%.

    Επίσης,εξετάζονται εκπτώσεις σε ποσοστό 8%-10% για καταναλωτές που θα παγώσουν τις οφειλές τους μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και θα αποπληρώνουν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς της.  Να σημειωθεί ότι οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ανέρχονται στο 50% του τζίρου της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πίσω από την δολοφονία του Αμοιρίδη – Το μυστικό με τη μάνα, η κόρη και η θυρίδα με το χρυσό στην Αθήνα…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Αττικής: μεγάλη κερδοσκοπία με την μετοχή της. Τι συμβαίνει;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ήλθε η ώρα του εισαγγελέα για την ΕΥΔΑΠ και την διοίκηση της. Να πώς έχασαν 17 εκ ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά



    ΣΧΟΛΙΑ