• Business

    Απεργία ΠΝΟ: Πληθαίνουν οι απεργοσπάστες – Πλοίο της Minoan απέπλευσε για να παραλάβει αποκλεισμένους οδηγούς

    Minoan lines


    Για την Ιταλία απέπλευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα πλοίο των Minoan Lines, προκειμένου να παραλάβει εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς που βρίσκονται στο λιμάνι της Ανκόνα, σπάζοντας για μια ακόμα φορά την απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ.

    Το πλοίο απέπλευσε μέσα σε ένταση και μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστές των ναυτικών, κενό φορτίου και ενώ είχαν προηγηθεί εκατοντάδες αιτήματα από μεταφορείς και μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται για μέρες στο ιταλικό λιμάνι. Η εταιρεία, άλλωστε, ήταν η πρώτη που έσπευσε να σπάσει την πολυήμερη απεργία προκειμένου να μεταφέρει οδηγούς με αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη στον Πειραιά.

    Τα πλοία της Minoan ανήκουν σε Ιταλική Εταιρεία (Grimaldi) ενώ και το πλήρωμά τους δεν είναι ασφαλισμένο στο ΝΑΤ (ακόμη και οι Ελληνες ναυτικοί) αλλά σε Ιταλικό Ασφαλιστικό Οργανισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα πλοία από τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά, που ανήκουν στις εταιρείες IONIAN GROUP FERRIES και  KEFALONIAN LINES απέπλευσαν από τα λιμάνια των νησιών με προορισμό την Κυλλήνη, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες των νησιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απεργία ΠΝΟ: Οι πρώτοι απεργοσπάστες – Έκτακτα δρομολόγια για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργία ΠΝΟ: «Βαθαίνει» το χάσμα κυβέρνησης-ναυτικών – «Στενάζουν» τα αποκλεισμένα νησιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφθασε το «Festos Palace» από την Κρήτη – Καμία αντίδραση από την ΠΝΟ



    ΣΧΟΛΙΑ