• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Ναυτιλία – Αυτή είναι η νέα κοινοπραξία στην αγορά ξηρού φορτίου

    amp crystal

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “AMP Crystal” της AMP είναι χωρητικότητας 8.499-dwt και κατασκευής του έτους 2011


    Ακόμη μια σημαντική κοινοπραξία έλαβε χώρα στη διεθνή ναυτιλία, αυτή τη φορά στις μεταφορές ξηρού φορτίου. Ο λόγος για τις ναυτιλιακές Asia Maritime Pacific (AMP) και Sono Shipping, οι οποίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να χαράξουν νέα κοινή πορεία.

    Ειδικότερα, η AMP – η οποία έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ – αποφάσισε να εξαγοράσει την αμερικανική Sono Shipping έτσι ώστε να επεκτείνει στρατηγικά τις δραστηριότητές της στην περιοχή του Ατλαντικού.

    Η ναυτιλιακή από το Χονγκ Κονγκ διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 35 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου minibulker/multipurpose και handysize με χωρητικότητα που κυμαίνεται από τα 6.000-dwt έως και 40.000-dwt. Μέσω του στόλου της δραστηριοποιείται διεθνώς, ωστόσο, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδρομές της Κίνας-Δυτικής Αφρικής, Κίνας-Αυστραλίας, Ασίας και Ατλαντικού, ενώ διατηρεί γραφεία, πέραν της έδρας της στο Χονγκ Κονγκ, σε Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Πεκίνο, Τόκιο, Λονδίνο, Δυτική Αφρική και Μελβούρνη.

    amp crystal
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “AMP Crystal” της AMP είναι χωρητικότητας 8.499-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    Μετά την συγχώνευση με τη Sono, θα διατηρεί γραφεία και στο Όστιν του Τέξας, όπου και βρίσκεται η έδρα της αμερικανικής ναυτιλιακής, η οποία ιδρύθηκε το 2000 από τον Kim Thomsen με τις δραστηριότητές της να επικεντρώνονται στις περιοχές του αμερικανικού Κόλπου, της Νότιας Αμερικής και του Ατλαντικού.

    Η εξαγορά της Sono από την Asia Maritime θα ενισχύσει κατά πολύ την επεκτατική στρατηγική και των δύο εταιρειών, ενώ η νέα κοινοπραξία θα λειτουργεί κάτω από το όνομα “Asia Maritime Pacific”. Παράλληλα, η παρουσία της τελευταίας στην αγορά του Ατλαντικού αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω με το άνοιγμα του γραφείου στο Τέξας.

    Ο Kim Thomsen της Sono, σχολιάζοντας τη δημιουργία της κοινοπραξίας, επεσήμανε ότι “Όταν η AMP μας προσέγγισε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, φάνηκε σαν το ιδανικό ταίριασμα: πρόκειται για το συνδυασμό της διεθνούς τους πλατφόρμας και του μοντέρνου στόλου με τα δικά μας βιβλία φορτίων. Ανυπομονούμε να γίνουμε κομμάτι του επόμενου κεφαλαίου της AMP”.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι του νέου γραφείου της AMP στο Τέξας θα ηγηθεί ο Thomsen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ίων Βαρουξάκης: Χρωστάει μισθούς 11 μηνών – Σε απεργία πείνας προχώρησε το πλήρωμα ενός πλοίου του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βλέπουν οι εφοπλιστές τις αποφάσεις του OPEC: “Είναι η κατάλληλη στιγμή”, λέει ο Ν. Τσάκος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Επεκτείνεται στη χρηματοδότηση μικρών ναυτιλιακών. Όλο το project



    ΣΧΟΛΙΑ