• Business

    Volkswagen «καλεί» Fiat Chrysler: Είμαστε μπροστά από το deal της χρονιάς;

    vw


    Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη συμφωνία της GM με την γαλλική Peugeot, για την πώληση της Opel στη Γαλλική εταιρεία, ο γερμανικός όμιλος Volkswagen δηλώνει πρόθυμος για συζητήσεις πάνω σε μια πιθανή συγχώνευση που θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

    Σύμφωνα με το Reuters, ο CEO της Volkswagen, Matthias Mueller, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη πως δεν θα απέκλειε την διεξαγωγή συζητήσεων με την Fiat Chrysler.

    Ο κ. Mueller επισήμανε πως δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον CEO της  Fiat Chrysler, Sergio Marchionne για το ζήτημα. Πρόσθεσε ωστόσο πως θα «ήταν αρκετά χρήσιμο αν ο κ. Marchionne εκμυστηρευόταν και σε εμένα τις σκέψεις του και όχι μόνο σε εσάς».

    Ο Iταλός CEO έχει ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις για συγχωνεύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχοντας προτείνει κατά το παρελθόν deal με την General Motors.

    Ωστόσο, οι συνθήκες έχουν αλλάξει μετά τη συμφωνία της GM να πουλήσει στη γαλλική PSA την Opel, μια κίνηση που θα μεταφραστεί πιθανότατα σε πιο ισχυρό ανταγωνισμό για την Volkswagen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία – «μαμούθ»: Η Peugeot εξαγόρασε την Opel αντί 2,2 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο δυναμικό μπάσιμο Μαρινάκη για την εξαγορά της Nottingham Forrest, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση σε 200 θεσμικούς για το ομολογιακό



    ΣΧΟΛΙΑ