• Business

    Αγγ. Φράγκου: Η χρεοκοπία της Hanjin έπληξε τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Navios

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Ζημίες ύψους 33,8 εκατ. δολαρίων εμφάνισε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη που αποδίδεται αφενός στις χαμηλές τιμές των ναύλων και αφετέρου στην μεγάλη έκθεση που είχε η εταιρία στην χρεοκοπημένη εταιρία Hanjin. Στο εννεάμηνο του 2016 η εταιρία παρουσίασε ζημίες ύψους 50,4 εκατ. δολ.

    Σημειώνεται ότι η Navios Partners είχε ναυλώσει δύο πλοία τύπου capesize στην Hanjin έναντι 29.356 δολ. ημερησίως, μέχρι το Δεκέμβριο του 2020. Παράλληλα, η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή είχε λάβει μετοχές της Hanjin στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε η νοτιοκορεάτικη εταιρία, τις οποίες πούλησε καταγράφοντας ζημίες 19,4 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.

    H πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners, Αγγελική Φράγκου, επισήμανε “κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, εμφανίσαμε έσοδα 50,3 εκατ. δολ. και κέρδη EBITDA 13,4 εκατ. δολ. Τα αποτελέσματα μας επηρεάστηκαν από τις επιβαρύνσεις απομείωσης που προήλθαν από την πώληση μετοχών που λάβαμε από την εταιρία Hanjin στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε. Ωστόσο, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ταλαιπωρεί την αγορά ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η Navios κατόρθωσε να σταθεροποιήσει τον ισολογισμό της και να προσθέσει ρευστότητα”.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την κα Φράγκου, “η Navios Partners από τις αρχές του 2016 έχει αποπληρώσει σχεδόν 107 εκατ. δολάρια από το χρέος της, ενώ δεν έχει σημαντικά ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το 2018. Σύμφωνα με την υφιστάμενη διάρθρωση του κόστους και με τις ισχύουσες τιμές της spot αγοράς, αναμένεται να εξασφαλίσουμε περίπου 21 εκατ. δολ. ελεύθερες ταμειακές ροές για το υπόλοιπο διάστημα του 2016 και περίπου 84 εκατ. δολ. για το 2017.”

    Τα έσοδα της εταιρίας υποχώρησαν κατά 12% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 50,3 εκατ. δολ., ενώ τα κέρδη από το ισοδύναμο χρονοναύλωσης ανήλθαν στα 16.968 δολ. ημερησίως από 20.305 δολ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε επίπεδα-ρεκόρ ο δείκτης Baltic Dry – Τι μήνυμα στέλνει η εκλογή Trump

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Μίχαλος: Επέκταση αλλά με… μέτρο για τη Diligent Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τοπούζογλου: Ισχυροποιεί το στόλο της Prime Marine με 18 εκατ. δολ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ