• Business

    Σταθάκης και Τζανακόπουλος κάλυψαν τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ – Στις 203.847 ευρώ το εφάπαξ

    Σταθάκης Τζανακόπουλος ΔΕΣΦΑ

    Από αριστερά: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης


    Πλήρη κάλυψη στον κ. Σωτήρη Νίκα, τον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, έδωσαν με κοινή συνέντευξη Τύπου οι κκ. Γιώργος Σταθάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγες ημέρες πριν την επίσημη απάντηση του υπουργού Ενέργειας για το θέμα στη Βουλή.

    Οι υπουργοί της Κυβέρνησης τόνισαν πως τόσο η προαγωγή όσο και οι εφάπαξ αποδοχές που έλαβε ο κ. Νίκας ήταν καθόλα νόμιμες, ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την πως έπραξε ανάλογα το 2007, χαρακτηρίζοντας «σχιζοφρενικό» το κατηγορητήριο.

    Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, το εφάπαξ που χορηγήθηκε στον κύριο Νίκα ήταν 203.847 ευρώ. Μάλιστα ενώ κανονικά προβλεπόταν το ποσό των 233.985 ευρώ, ο κύριος Νίκας είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών για τρία χρόνια με αποτέλεσμα να μειωθεί. Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσό αυτό αποτελεί 26.000 ευρώ πάνω απ’ όσα θα έπαιρνε αν δεν προαγόταν από διευθυντής σε γενικό διευθυντή και όχι 100.000 ευρώ όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

    Τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κύριος Τζανακόπουλος τόνισαν ότι με βάση την ερμηνεία του καταστατικού προβλέπεται ιεραρχική αναβάθμιση του διευθύνοντος συμβούλου και στην υπαλληλική του σχέση με το ΔΕΣΦΑ. Όπως εξήγησαν, πρόκειται για προβλεπόμενη διαδικασία, που επικυρώθηκε από το εποπτικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ.

    Ο κύριος Σταθάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε σχέση με τις προβλέψεις του καταστατικού της εταιρείας και ότι δεν χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές. Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε σε αντίστοιχη περίπτωση του 2007, όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος κύριος Γιώργος Στεργίου αναβαθμίστηκε ιεραρχικά στην ανώτατη βαθμίδα και παράλληλα αποφασίστηκε η αναβάθμιση και για άλλους γενικούς διευθυντές της εταιρείας ανεξάρτητα από το αν ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι ή όχι. «Δεν νομιμοποιείται η Νέα Δημοκρατία να αναφέρεται σε τέτοια θέματα» ο κύριος Σταθάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη ατάκα Σταθάκη για το «χρυσό» εφάπαξ του golden boy του ΔΕΣΦΑ: Θα έπαιρνε κάτι παραπάνω… έτσι κι αλλιώς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία ΝΔ: «Δωράκια» με εφάπαξ – μαμούθ και στον ΔΕΣΦΑ



    ΣΧΟΛΙΑ