• Business

    Πάνος Λασκαρίδης: Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για θαλάσσια μόλυνση

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Προβλήματα με τη γαλλική δικαιοσύνη προέκυψαν για τη ναυτιλιακή Laskaridis Shipping, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, καθώς επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ εξαιτίας μιας πετρελαιοκηλίδας που δημιούργησε πέρσι ένα φορτηγό πλοίο της στα ανοιχτά της Γαλλίας.

    Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2016, ένα αεροσκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα που έφτανε σε μήκος τα 43 μέτρα και τα 50 μέτρα σε πλάτος, ακριβώς πίσω από την πορεία που διέγραφε το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Thisseas (χωρητικότητας 75.200-dwt και κατασκευής 2012) στην περιοχή 350 χιλιομέτρων ανοιχτά της Βρέστης στη Γαλλία.

    Αποτέλεσμα του άνωθεν περιστατικού ήταν το Ποινικό Δικαστήριο της Βρέστης να καταδικάσει τη Laskaridis Shipping για περιβαλλοντική ρύπανση και ειδικότερα να επιβάλλει στον καπετάνιο του Thisseas πρόστιμο 30.000 ευρώ.

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Thisseas” της Laskaridis Shipping είναι χωρητικότητας 75.200-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    Ο κ. Λασκαρίδης – ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος στη ναυτιλιακή – είχε πληρώσει ήδη ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ εκείνη την περίοδο στην αρμόδια γαλλική αρχή ώστε να επιτραπεί στο πλοίο να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.

    Παρόλα αυτά, ο κ. Λασκαρίδης, προς υπεράσπιση της εταιρείας του, είχε δηλώσει τότε ότι «Η ομάδα ειδικών και επιθεωρητών που επιθεώρησαν το πλοίο στη Βρέστη δεν κατάφερε να εντοπίσει βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν προς σκόπιμη ενέργεια μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι δικές μας έρευνες καταδεικνύουν περίπτωση ατυχούς διαρροής πετρελαίου αμελητέας ωστόσο ποσότητας».

    Για την ακρίβεια, ένας εκπρόσωπος της ναυτιλιακής είχε δηλώσει ότι η ποσότητα της διαρροής ανερχόταν στα 300-400 λίτρα πετρελαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση του MSC Cristina έναντι 125 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Νέο κερδοφόρο deal στον κλάδο των γεωτρήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον Μ. Ζολώτα: Αντιμέτωπος με ερήμην καταδίκη στη Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ