• Business

    OPEC: Μείωσε κι άλλο την παραγωγή το Φεβρουάριο

    • NewsRoom


    Ο OPEC (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), σύμφωνα με τη μηνιαία αναφορά που εξέδωσε, μείωσε περαιτέρω την παραγωγή το μήνα Φεβρουάριο, ενώ η Σαουδική Αραβία ήταν η χώρα που εφαρμόστηκαν οι μεγαλύτερες περικοπές, εξαιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου που έχουν οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής του σχιστόλιθου πετρελαίου στις ΗΠΑ.

    Στην αναφορά του OPEC, επισημαίνεται ότι η παραγωγή του μειώθηκε κατά 139.500 βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο, στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

    Η πτώση κατά κύριο λόγο αποδίδεται στη Σαουδική Αραβία, η οποία περιέκοψε την παραγωγή κατά 68.100 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, στα 9,8 εκατ. βαρέλια. Η χώρα έχει μειώσει την παραγωγή κατά 797.000 βαρέλια ημερησίως από τον Οκτώβριο του 2016, αρκετά χαμηλότερα από την ποσόστωση των 10,058 εκατ. βαρέλια.

    Η κίνηση του OPEC εν τω μέσω της αναζωογόνησης της παραγωγής των ΗΠΑ, υπογραμμίζει το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, καθώς τα μέλη του αρχίζουν να συζητούν την παράταση της εξάμηνης συμφωνίας, που επετεύχθη το περασμένο έτος, για την μείωση της παραγωγής.

    Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar, το Ιράν θα διατηρήσει το πλαφόν της παραγωγής στα 3,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο β΄ μισό του 2017, με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουν τα επίπεδα που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο και τα υπόλοιπα μέλη. «Εάν τα κράτη-μέλη τηρήσουν τη συμφωνία (για πάγωμα της παραγωγής), το Ιράν θα παράγει 3,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στο β΄ μισό του τρέχοντος έτους», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση σε 200 θεσμικούς για το ομολογιακό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Σάκης Ρουβάς επενδύει στην ενέργεια – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Credit Suisse: Εφιάλτης για την Ευρώπη η Ελλάδα και η Λεπέν



    ΣΧΟΛΙΑ