• Business

    ΟΛΘ: Στις 24 Μαρτίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές

    ΟΛΘ ναυτιλία


    Οι δεσμευτικές προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) πρόκειται να κατατεθούν τελικά την Παρασκευή 24 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε, ενώ η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (6 Μαρτίου) να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που έχουν διατυπώσει τρία επενδυτικά σχήματα για νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής των προσφορών.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ έχουν εκφράσει 9 επενδυτικά σχήματα, τα οποία και έχουν περάσει στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτά τα σχήματα είναι η APM Terminals Moller Maersk, το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH που συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, η Duferco Participations Holding S.A. (ήδη πελάτης του ΟΛΘ), η Φιλιππινέζικη International Container Terminal Services Inc, η ιαπωνική Mitsui & Go Ltd η P&O Steam Navigation Company θυγατρική της (DP World – Ντουμπάι), η Russian Railways JSC, η GEK TERNA S.A και Yilport Holding Inc.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 18/11/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε εγκρίνει, κατ΄εφαρμογή των όρων της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις Russian Railways JSC και GEK TERNA S.A., αυτόνομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Πώς η Pavimar εκμεταλλεύθηκε αθόρυβα τις χαμηλές τιμές στην αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Αγόρασε το τάνκερ του Α. Αλαφούζου;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Λογοθέτης: Τριπλό «χτύπημα»



    ΣΧΟΛΙΑ