• Business

    Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς θα κρίνει την τύχη της Ολυμπίας Οδού

    Κολυδάς

    Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος


    Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς θα κρίνει τον πόλεμο μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των εργολάβων της Ολυμπίας Οδού, γύρω από το θέμα της καθυστερημένης παράδοσης του οδικού κόμβου Κορίνθου-Πατρών.

    Ο κόμβος έπρεπε να είναι έτοιμος στις 31 Μαρτίου, ωστόσο η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός ζήτησε επταήμερη παράταση επικαλούμενη  τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

    Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας, καθώς υποστηρίζει ότι την περίοδο από 6 έως 12 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία «Αριάδνη» έπληξε με σφοδρότητα την Βορειοανατολική Πελοπόννησο και οδήγησε σε επιβράδυνση εργασιών.

    Ωστόσο το υπουργείο έχει αμφισβητήσει το αίτημα για παράταση λόγω ανωτέρω βίας, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τα τέλη ∆εκεµβρίου οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές (δηλαδή ολόκληρο το φθινόπωρο και ο πρώτος µήνας του χειµώνα) και δεν δηµιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών λόγω καιρού.

    Έτσι,  το Δημόσιο όρισε πραγματογνώμονα την ΕΜΥ προκειμένου να αποφανθεί για τις καιρικές συνθήκες του πρώτου 15νθημέρου Ιανουαρίου που σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό καθήλωσαν την πορεία εργασιών στην Κορίνθου-Πατρών.

    Χρέη πραγματογνώμονα ανέλαβε ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς,υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο οποίος μέσα στις επόμενες 20 ημέρες πρέπει να μελετήσει τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχές και να αποφανθεί για την καθυστέρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση Energa-Hellas Power: Επιστρέφουν σε Δημόσιο-Δήμους 88 εκατομμύρια, «κλεμμένα» από χαράτσια και τέλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαστούκι» και από τη Eurostat: H Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που παραμένει σε ύφεση



    ΣΧΟΛΙΑ