• Business

    Μπουτάρης Οινοποιητική: Συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της

    Κωνσταντίνος Μπουτάρης

    Κωνσταντίνος Μπουτάρης (Μπουτάρης Οινοποιητική)


    «Ανάσα» 15ετίας εξασφάλισε η  Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ. η οποία κατέληξε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.

    Έπειτα από ένα μακρύ διάστημα συζητήσεων, η Μπουτάρης Οινοποιητικής και οι τράπεζες συμφώνησαν στην αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων δανείων της, τα οποία θα αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας. Οι οφειλές της εταιρείας προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους (προμηθευτές κ.α.) θα πραγματοποιηθούν σε 180 δόσεις, ενώ η αποπληρωμή θα γίνει στο 100% των οφειλών της.

    Η εταιρεία έφτασε το προηγούμενο διάστημα στο χείλος της καταστροφής λόγω των χρεών της. Μάλιστα, την περασμένη Άνοιξη μια από τις πιστώτριες τράπεζες της είχε προειδοποιήσει την εταιρεία πως θα προχωρούσε σε ρευστοποίηση των εξασφαλίσεων του Ομίλου αν δεν παρουσίαζε μέσα σε διάστημα 2 μηνών συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Στο τέλος του Ιουνίου 2016, οι συνολικές υποχρεώσεις της Μπουτάρης ήταν 46 εκατ. ευρώ, από τις οποίες 24 εκατ. ευρώ τραπεζικές υποχρεώσεις που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Οι πωλήσεις του ομίλου, που πραγματοποιεί εξαγωγές σε 45 χώρες, ανήλθαν σε 5,7 εκατ. ευρώ και τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων σε ζημιές 678 χιλ. ευρώ.

    Η εταιρεία διαθέτει έξι οινοποιεία στην Ελλάδα σε Νάουσα, Γουμένισσα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μαντινεία, όπως και στην Αττική, που αποτελούν ζώνες Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π), Επιπλέον, διαθέτει ένα έβδομο οινοποιείο στη νότια Γαλλία, στην οινοπαραγωγική ζώνη του Ρουσιγιόν στο Λανγκντόκ (Languedoc-Roussillon).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Δυναμική είσοδος με 334 εκατ. δολ. στα πλοία LNG – Μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 9,5%

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: E. Grimaldi: Οι Μινωικές Γραμμές ολοκλήρωσαν τις συμβάσεις ναύλωσης 2 πλοίων στη γραμμή της Αδριατικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Λούλης: Υπέγραψε συμβάσεις για δύο δάνεια 30 εκ. και 10 εκ. για τους Μύλους Λούλη



    ΣΧΟΛΙΑ