• Business

    Η μεγάλη έκπληξη του 2017: Το ομόλογο του ΟΠΑΠ ίσως φτάσει στα 200 εκ ευρώ, λένε πηγές της αγοράς

    • Contributor
    Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

    Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ


    Την μεγαλύτερη έκπληξη του 2017 αναμένεται να κάνει το ομολογιακό του ΟΠΑΠ. Όπως λένε πηγές της αγοράς η διαδικασία προσφορών αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17/3. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ποσό μαμούθ ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στα 200 εκ ευρώ. Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο μιλάμε για μια επιτυχία πρώτου μεγέθους σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

    Το απόγευμα της Τετάρτης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χ.Α. των ομολογιών.

    Θα εκδοθούν 200.000 κοινές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εκάστη και συνολικού ποσού έως 200 εκατ. ευρώ που είναι και η ανώτατος στόχος του Οργανισμού.

    Με δύναμη πυρός τα 200 εκ ευρώ 

    Σε ό,τι αφορά το που θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από το μεγάλο ομόλογο του ΟΠΑΠ, στόχος είναι να αξιοποιηθούν στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του ομίλου. Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ολικού μετασχηματισμού σε όλα τα επίπεδα. Στόχος της διοίκησης είναι ο οργανισμός να προβάλει τα επόμενα χρόνια στους  μεγάλους του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε είναι στρατηγική προτεραιότητα η δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίου επιπέδου έως το 2020.

     



    ΣΧΟΛΙΑ