• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Τι βλέπουν οι αναλυτές και στηρίζουν τη ναυτιλιακή του

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής COSTAMARE


    Ευχάριστα νέα αποτελούν για τη ναυτιλιακή Costamare, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Κωστής Κωνσταντακόπουλος, οι δύο αναβαθμίσεις της μετοχής της από τους αναλυτές, γεγονός που αντανακλά την ισχυρή της θέση στη γεμάτη προκλήσεις ναυλαγορά εμπορευματοκιβωτίων.

    Ειδικότερα, ο Ben Nolan της Stifel υποστήριξε ότι η μετοχή της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη Costamare, αφού κατέγραψε υψηλό 52 εβδομάδων στα 10 δολάρια, έχει ήδη αποτυπώσει τη συνεχιζόμενη αδυναμία της ναυλαγοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο αναλυτής αναβάθμισε τη σύστασή του για τη μετοχή της ναυτιλιακής από “sell” σε “hold”, καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την τιμή-στόχο που έχει εκείνος θέσει.

    Μάλιστα, ο Nolan τόνισε ότι κινήσεις όπως τα 72 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο κ. Κωνσταντακόπουλος από την πώληση 11 εκατ. νέων μετοχών το Δεκέμβριο του 2016, παράλληλα με την περικοπή του μερίσματος στα 0,10 δολ./μετοχή που προηγήθηκε, έχουν «σημαντικά ενισχύσει τον ισολογισμό» της ναυτιλιακής.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος Costamare

    Ο αναλυτής της Stifel ακόμη θεωρεί πως η Costamare θα εξακολουθήσει να έχει επαρκείς ταμειακές ροές ώστε να μπορεί να πληρώνει το μειωμένο μέρισμα στους μετόχους αλλά και να κατορθώσει κάποια στιγμή να μειώσει το χρέος της που ανέρχεται στα 856 εκατ. δολάρια.

    Από τη μεριά του ο Michael Webber της Wells Fargo προχώρησε κι εκείνος σε αναβάθμιση της σύστασής του για τη μετοχή της ναυτιλιακής σε “outperform” λόγω των προαναφερθέντων κινήσεων που η διοίκησή της πραγματοποίησε.

    Επίσης υποστήριξε ότι η υπερπροσφορά τονάζ στον κλάδο των containerships συνεχίζει να αποτελεί το αγκάθι που αντισταθμίζει τα όποια θετικά βήματα γίνονται, με τις αξίες των πλοίων να έχουν κατακρημνιστεί.

    Τα επίπεδα του scrapping ωστόσο κατά τον Webber πρέπει να παραμείνουν σταθερά, ενώ αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν «η ναυλαγορά θα μπορέσει να ανασάνει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Μυστήριο με τη νέα του επένδυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ