• Business

    Γ. Σταθάκης: Νομική εμπλοκή με πρώην golden boy του ΑΔΜΗΕ – Δεν δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Στην παραδοχή πως υπάρχουν νομικές εμπλοκές με την υπόθεση της πρώην διοίκησης του ΑΔΜΗΕ προχώρησε ο Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο για το θέμα που έχει προκύψει με τον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τα αναδρομικά για το ένα από τα δύο πρώην μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς συνεχίζει να μην δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα που εξασφάλισε με με την αύξηση των αποδοχών του.

    Υπενθυμίζεται πως τα δύο πρώην μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, οι κκ. Μπλάνας και Κορωνιωτάκης, είχαν «επιβραβεύσει» τον εαυτό τους με ένα «χρυσό» πακέτο εφάπαξ 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, μαζί με μισθούς 20 χιλιάδων ευρώ που εξασφάλισαν κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015.

    Τα δύο golden boys αντικαταστάθηκαν από τη νέα μέλη, χωρίς ωστόσο την σύμφωνη γνώμη τους.  Μάλιστα ο κ. Ιωάννης Μπλάνας με επιστολή του είχε ξεκαθαρίσει πως ούτε παραιτείται, ούτε σκοπεύει να επιστρέψει το ποσό που είχε εισπράξει.

    Ο κ. Σταθάκης, πάντως, τόνισε πως δεν θεωρεί πως ο χειρισμός της υπόθεσης για τις εφάπαξ αποδοχές του επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταθάκης και Τζανακόπουλος κάλυψαν τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ – Στις 203.847 ευρώ το εφάπαξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ ο Αθ. Κορωνίδης – Δείτε το νέο ΔΣ, μετά το σκάνδαλο με τα «golden boys»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλο το παρασκήνιο πίσω από το αντάρτικο των Golden Boys του ΑΔΜΗΕ εναντίον του Σταθακη



    ΣΧΟΛΙΑ