• Business

    Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο Dow Jones – Πώς κατάφερε να ξεπεράσει τις 20.000 μονάδες

    DOW JONES


    Έσπασε κάθε ρεκόρ ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος ξεπέρασε με ένα άλμα 114 μονάδων το όριο των 20.000 μονάδων.

    Αιτία του θετικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά είναι τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις θετικές για τη βιομηχανία ανακοινώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

    Από το εταιρικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Boeing. Η μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής στον κόσμο σε όρους πωλήσεων κατέγραψε κέρδη 1,63 δισ. δολαρίων ή 2,59 δολαρίων ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, έναντι 1,03 δισ. ή 1,51 δολάριο ανά μετοχή το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

    Επιπλέον, οι τρεις γίγαντες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναντήθηκαν χθες με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος τις διαβεβαίωσε περί χαλάρωσης των περιβαλλοντικών κανονισμών και των μειώσεων των εταιρικών φόρων.

    Παράλληλα, χθες ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να προωθήσει την κατασκευή δύο πετρελαϊκών αγωγών – των Keystone XL και Dakota Access, οι οποίοι είχαν παγώσει κατά την προεδρία του Obama.

    Αντίθετα με τον Dow Jones, τo δολάριο καταγράφει οριακές απώλειες, ανακάμπτοντας από την πτώση σε χαμηλά δύο μηνών νωρίτερα την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ξεκινήσει μια «μεγάλη» έρευνα για πιθανή εκλογική απάτη.

    Σε tweet που έκανε το πρωί, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως η έρευνα θα περιλαμβάνει τον έλεγχο «όσων γράφτηκαν για να ψηφίσουν σε δύο πολιτείες, αυτών που είναι παράνομοι και ακόμα όσων γράφτηκαν και είναι νεκροί (εδώ και πολύ καιρό)».

    Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,6% χαμηλότερα στα 52,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.204 δολάρια το βαρέλι.

    Στα ομόλογα, απώλειες σημειώνουν τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,49%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Σόρος κατά πάντων: Απατεώνας ο Τραμπ, απειλή ο Πούτιν, καταστροφική η Μέρκελ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τραμπ ξεκινά έρευνα για νοθεία σε δύο πολιτείες: Καταγγέλλει ότι ψήφισαν και νεκροί (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ