• Business

    Η «χρυσή» επένδυση της Παυλίδης Μάρμαρα: Δίνει €70 εκατ. στην αιολική ενέργεια

    Χριστόφορος Παυλίδης

    O Χριστόφορος Παυλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παυλίδης Μάρμαρα


    Η Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες διαφοροποιείται στρατηγικά και δίνει 70 εκ. ευρώ σε αιολική ενέργεια! Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η εταιρεία έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου 70 εκατ. ευρώ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το διάστημα 2017-2020.

    Το σχέδιο στοχεύει σε ανάπτυξη πάρκων 50 MW παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία και Θράκη με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017.

    Η επένδυση αυτή δίνει το γερό boost στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της εταιρείας και την εκτοξεύει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

    Η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος που ισοδυναμεί με δάσος 163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων.

    Να τονίσουμε, δε ότι το 2016 η Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες εμφάνισε θετικά αποτελέσματα λόγω της αμιγώς εξαγωγικής δραστηριότητας του μαρμάρου, αυξάνοντας τη ρευστότητα αλλά και την καθαρή θέση της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα: Ποιούς δρόμους έχουν κλείσει ήδη οι αγρότες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλογρίτσας: Γιατί δεν προχωρά ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή των 36 εκατ. ευρώ; – Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί στο στόχαστρο του υπ.Οικονομικών: Τι αλλάζει στα Ειδικά μισθολόγια



    ΣΧΟΛΙΑ