• Business

    Χώρισαν τους δρόμους τους Market in – Καρυπίδης: Τι συνέβη πραγματικά

    Market in


    Αποσβολωμένη είναι η αγορά της βορείου Ελλάδας από την απόφαση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Market In να διακόψει τη συνεργασία της με την Καρυπίδης, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στα σχέδια για την εξαγορά της εταιρείας.

    Η εταιρεία Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης), αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε κλείσει μεγάλη συμφωνία με τα Market in για τον εφοδιασμό όλων των καταστημάτων της με προϊόντα, με την προοπτική να γίνει και η εξαγορά της.

    Η συνεργασία κράτησε μόλις  δυο μήνες, με την Market In να αποστέλλει επιστολή προς τους προμηθευτές, στην οποία ανέφερε:

    «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σταμάτησε η συνεργασία Franchising μεταξύ της εταιρίας μας (ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ) και της εταιρίας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕΕ.

    Κατά συνέπεια, από τις 9 Ιανουαρίου και στο εξής, δε θα πρέπει να παραδίδετε εμπορεύματα κατ ́ εντολή της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ στα τριάντα πέντε (35) καταστήματα ή στις αποθήκες της εταιρίας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕΕ. Σας επισημαίνουμε ότι, για οποιαδήποτε παράδοση γίνει μετά την παρούσα ενημέρωση, η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ δεν θα αναγνωρίσει την υποχρέωσή της προς εσάς».

    Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή βάζει τέλος στις προσδοκίες των εργαζομένων για να εξαγοραστεί η εταιρεία, η κατάστασή της οποίας γίνεται ακόμη πιο επισφαλής.

    Το ενδιαφέρον της Market In επικεντρωνόταν σε πρώτη φάση στα 43 από τα συνολικά 130 καταστήματα της Καρυπίδης, ενώ είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο έλεγχο τόσο επί των οικονομικών τους δεδομένων όσο και επί άλλων πιθανών εκκρεμοτήτων – για παράδειγμα εργασιακών ζητημάτων.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία του ελέγχου ολοκληρώθηκε με μη ικανοποιητικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η προώθηση του σήματος Market In σε ακόμα 37 καταστήματα του Καρυπίδη, ώστε ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που θα φέρουν το σήμα της  να φθάσει τα 80…

    Την ίδια ώρα οι 1.400 εργαζόμενοι της Καρυπίδης παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και τα μόνα τους έσοδα προέρχονται από το επίδομα των 1.000 ευρώ που πρόκειται να τους χορηγήσει η κυβέρνηση.

    Η Market In, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ράμμου, έχει παρουσία κυρίως στην Αθήνα καθώς και στην Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Σήμερα πέρα από το σήμα Market In αναπτύσσει και τις αλυσίδες Daily’s και Economy με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων να ξεπερνούν τα 130.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΙΚΑΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 2/2 στο πλαίσιο της εξαγοράς Chipita

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Αναβλήθηκε η απόσχιση ΑΔΜΗΕ, εγκρίθηκε η συμφωνία με ΛΑΡΚΟ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ: Μπαίνει διαχειριστής εντός ολίγων ημερών



    ΣΧΟΛΙΑ