• Business

    Αναστάτωση για χιλιάδες εργαζόμενους – Θα πληρώσουν διπλές εισφορές

    • NewsRoom
    εσεε


    Σε μεγάλη σύγχυση βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς καλούνται να πληρώσουν διπλές εισφορές από αυτές που πλήρωναν.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει ότι η έρευνα και οι υπολογισμοί της Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σχετικά με τις νέες εισφορές των εμπόρων και γενικά για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επαληθεύτηκαν σε κάθε περίπτωση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τα υψηλά εισοδήματα είναι αυξημένος ο ΕΦΚΑ, για τα μεσαία εισοδήματα έως 20.000 ευρώ στα ίδια επίπεδα και ευνοϊκός για τα χαμηλότερα εισοδήματα και για όσους είχαν ζημιογόνο χρήση το 2014, που αποτυπώθηκε στη φορολογική τους δήλωση του 2015. Η καταβολή της μηνιαίας εισφοράς σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζεται στη κατώτατη μηνιαία βάση των 167,95 ευρώ.

    «Αδίκως, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μπλοκάκι καλούνται να πληρώσουν διπλές εισφορές, βάσει του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016 ως αυτοαπασχολούμενοι και μία δεύτερη βάσει του άρθρου 38 μέσω της παρακράτησης από τον εργοδότη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και προσθέτει, ακόμη, ότι «πρέπει να διορθωθεί η βάση υπολογισμού των εισφορών και για όσους έχουν μπλοκάκι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και είναι σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς μπορεί για μια χρονιά να πήραν μεγάλο ποσό ενισχύσεων και να κληθούν να πληρώσουν υψηλή εισφορά, ενώ οι εισφορές θα πρέπει να βγαίνουν ανάλογα με τις δόσεις των ενισχύσεων».

    Τέλος ο ίδιος σημειώνει ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των επαγγελματιών σε έως δύο εργοδότες και να καταστεί δυνατή η έγκαιρη υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), για την αποκατάσταση λαθών και αδικιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σηκώνει το γάντι ο Καμμένος: «Απαξιώ να απαντήσω στον Τούρκο υπουργό Άμυνας»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Αντώνης Σαμαράς λύνει τη σιωπή του: «Τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος τι κάναμε εμείς τότε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα ήττα για το διάταγμα Τραμπ: Εφετείο απέρριψε το αίτημα για επαναφορά του



    ΣΧΟΛΙΑ