• Business

    Μπρουμίδης (Vodafone): Στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε δημόσια διοίκηση

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης


    Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της ψηφιακής οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, μίλησε στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών ο CEO της Vodafone Ελλάδος κ. Χάρης Μπρουμίδης.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα και στα πράγματα που πρέπει να γίνουν τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά ωστόσο εκεί που στάθηκε ήταν στην ανάπτυξη της δημόσιας διοίκησης. Όπως είπε «στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε δημόσια διοίκηση». Η ψηφιακή οικονομία σημαίνει ότι το φάσμα της ψηφιοποίησης πιάνει όλους τους κλάδους της οικονομίας. Για να αναπτυχθεί πρέπει να γίνει προτεραιότητα, να επιταχυνθεί ο ρυθμός και  να έχουμε μια δημόσια διοίκηση που ανταποκρίνεται.

    Μιλώντας για τις παθογένειες της Ευρώπης είπε ότι «στην Ευρώπη ζούμε σε ένα περιβάλλον από αλλεπάλληλες και ανθεκτικές κρίσεις. Ειδικά όσον αφορά την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ευρώπη υπάρχει μια υπαρξιακή ανησυχία του ποιος είναι ο ρόλος της και τι ειδικό της βάρος, καθώς τεχνολογικά συνθλίβεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα που είναι πολύ μπροστά σε αυτό το κομμάτι».

    «Για να βελτιωθούν τα πράγματα και η Ευρώπη να εξελιχθεί στο κομμάτι της τεχνολογίας και να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος, θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα και κυρίως να γίνει κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών της», εκτίμησε ο κ. Μπρουμίδης.

    Αναφερόμενος στις προκλήσεις, τόνισε ότι μπορούν αντιμετωπιστούν με ισχυρές οικονομίες. Η τεχνολογία και οι ψηφιακές εφαρμογές πρακτικά μπορούν να δώσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην βελτίωση του τρόπου ζωής των πολιτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Σταθόπουλος: Κίνδυνος για τη χώρα η αποσταθεροποίηση μετά τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ