• Business

    Brooks Βrothers: Big Deal 305 εκατ. δολ. με την Sparc

    • NewsRoom

    Το κατάστημα Brooks Brothers στην Αθήνα (Σταδίου και Αμερικής)


    Η παλαιότερη εταιρεία ενδυμάτων Brooks Brothers ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία ύψους 305 εκατ. δολαρίων με την Sparc Group  σε μια κίνηση που θα της επιτρέψει να κρατήσει ανοιχτά 125 καταστήματα μετά και την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Sparc Group πραγματοποίησε το 2019 τζίρο 2,7 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με το businesswire.com πρόκειται για μια συμφωνία τύπου “δούρειος ίππος” που υποχρεώνει οποιαδήποτε άλλη προσφορά για την εταιρεία να είναι υψηλότερη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Sparc προτίθεται να αγοράσει την παγκόσμια δραστηριότητα της Brooks Brothers για να την κρατήσει “εν ζωή”.

    Παράλληλα έχει δεσμευτεί να αποκτήσει τουλάχιστον 125 καταστήματα λιανικής του δικτύου της Brooks Brothers.

    Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου αλλά και σε τυχόν υψηλότερη ή καλύτερη προσφορά στο πλαίσιο της δημοπράτησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Η Brooks Brothers, που μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, θέλει να ορίσει ως προθεσμία την 5η Αυγούστου για τις ανταγωνιστικές προσφορές, με την ακρόαση για την έγκριση της πώλησης να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Αυγούστου.

    Η WHP Global, ανταγωνίστρια της Authentic Brands, ετοιμάζεται επίσης να υποβάλει προσφορά, σύμφωνα με την The Wall Street Journal. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Giglio Group, εταιρεία με έδρα το Μιλάνο.

    Η Sparc Group ανήκει εν μέρει στην Authentic Brands Group, η οποία ελέγχει την Barneys New York, την Nine West και έναν αριθμό άλλων brands και ονομάτων που παράγουν 12 δισ. δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις.

    Στην Ελλάδα δεν κλείνουν καταστήματα 

    Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε προ ημερών η  ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE, η οποία διαθέτει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Brooks Brothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό, οι εξελίξεις στην Αμερική δεν επηρεάζουν την λειτουργία της καθώς και την λειτουργία του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, την Ρουμανία, το Μονακό που σήμερα αριθμεί 16 σημεία πώλησης (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 καταστήματα outlet, 1 concept store) καθώς και επιλεγμένο δίκτυο Χονδρικής Πώλησης.

    Υπογράμμιζε μάλιστα ότι στην Ελλάδα δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ