• Business

    Brexit: Το μηλαράκι της Apple έχει ακόμα μία δαγκωματιά…

    • NewsRoom


    Οι συνέπειες του Brexit συνεχίζουν και επηρεάζουν όλο το φάσμα της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων κολοσσών. Σειρά είχε η Apple που είδε τις πωλήσεις του δημοφιλέστερου προϊόντος της -του iPhone- να πέφτουν ραγδαία.

    Apple

    Σύμφωνα με τις αναφορές των ειδικών οι προβλέψεις για τα υψηλά κέρδη της εταιρείας δεν πρόκειται να εκπληρωθούν. Μια τέτοια είδηση ανησύχησε, όπως ήταν φυσικό, τους επενδυτές με αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της κατά 1.13%.

    Και για όλα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς, ευθύνεται περισσότερο το Brexit παρά η ίδια η Apple.

    iPhone

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορά της αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας, Citi, του ομίλου Citigroup, η αβεβαιότητα που επηρέασε την μακροοικονομία που επικράτησε μετά την απόφαση του Brexit, ήταν και ο λόγος που οδήγησε την τράπεζα στους υπολογισμούς της για την πτώση των πωλήσεων στα κινητά iPhone.

    Οι νέες προβλέψεις των αναλυτών της Τράπεζας, θέλουν τις πωλήσεις για τα κινητά της Apple, iPhone να πέφτουν στα 40.3 εκατ. δολ από τις αρχικές προβλέψεις τους, για κέρδη ύψους 41 εκατ. δολ.

    apple stokes

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, στο ένα μόλις τέταρτο του προηγούμενου έτους, η Apple από τις πωλήσεις του κινητού iPhone έβγαλε κέρδη του ύψους των 47.5 εκατ. δολ.

    Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πωλήσεις του iPhone σημειώνουν πτώση, δεν οφείλεται μόνο στην επιρροή του Brexit, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πλέον οι καταναλωτές κρατάνε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα παλιό τους iPhone.

    iPhone

    Αυτή η γενικότερη τάση επικρατεί σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά των smarphones, μάλιστα πολύ πριν το δημοψήφισμα των Βρετανών για αποχώρηση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πάντως τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα για φετινή χρονιά της θα βγουν περίπου στα τέλη Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/bloomberg-ki-omos-stin-travmatismeni-apo-to-brexit-evropi-kapii-richnoun-gefires-simfiliosis/58869

     



    ΣΧΟΛΙΑ