• Business

    Μπουτάρης: Με τη βούλα του Πρωτοδικείου στην Premia

    • NewsRoom

    Ηλίας Γεωργιάδης, Πρόεδρος Premia Properties & CEO Sterner Stenhus Holding – Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Οινοποιός – Κωνσταντίνος Μαρκάζος, CEO Premia Properties


    Με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Βέροιας, βάσει απόφασης που εκδόθηκε τη Δευτέρα ανοίγει ο δρόμος αξιοποίησης των assets της οινοποιίας Μπουτάρης από την Premia Properties.

    Η συμφωνία ρυθμίζει υποχρεώσεις 74 εκατ. ευρώ της οινοποιητικής, η οποία τα τελευταία χρόνια είδε τα ακίνητά της να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

    Σε αυτές τις υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνονται 35 εκατ. τραπεζικών δανείων, 20 εκατ. χρέη προς το δημόσιο, 11 εκατ. υποχρεώσεις σε συνδεδεμένα μέρη και 7,5 εκατ. ευρώ σε τρίτους.

    Οι δραστηριότητες της Μπουτάρης θα ξεκινήσουν μέσω της SSG Ελληνικά Οινοποιεία, που ίδρυσε ο βασικός μέτοχος της Premia Properties, ενώ η Μπουτάρης θα δει την έξοδο του Χρηματιστηρίου, τέσσερα χρόνια αφότου η μετοχή της άρχισε να τελεί υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης.

    Μέσω της συμφωνίας, η Premia θα βάλει στο χαρτοφυλάκιό της κτίρια συνολικής έκτασης 28.000 τετραγωνικών μέτρων, 5 οινοποιεία, κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής καθώς και άλλα κτίρια) και 5 αμπελώνες 600 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη.

    Σύμφωνα με το «συντηρητικό» business plan της Μπουτάρης, εντός πενταετίας θα βελτιωθεί η μεικτή κερδοφορία κατά 40% και πλέον, το EBITDA θα αυξηθεί στο 18% του τζίρου, ενώ οι πωλήσεις κρασιού με το σήμα BOUTARI θα διπλασιαστούν.

    Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια διάσωσης της εισηγμένης, η οποία το 2017 κι ενώ είχε λάβει τόσο την έγκριση των τεσσάρων πιστωτών, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, όσο και του Πρωτοδικείου Βέροιας, έβαλε στο ιστορικό της ένα σχέδιο που ναυάγησε, αφού η καθυστερημένη πώληση της γαλλικής θυγατρικής, Millesime φρέναρε τη συμφωνία εξυγίανσης.

    Διαβάστε επίσης

    Πώς θα εξοφλήσει τις τράπεζες ο Μπουτάρης: Τα «ψιλά» της συμφωνίας με την Premia



    ΣΧΟΛΙΑ