• Business

    Bolton Hellas: Ουδέποτε παρακάμψαμε τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια

    • NewsRoom
    Γιώργος Τσακαλάκης - Bolton Hellas

    Γιώργος Τσακαλάκης – Bolton Hellas


    Απολύτως σύμφωνη με τις διατυπώσεις του νόμου και σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει ή παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία ήταν οι όποιες ανατιμήσεις ανακοινώθηκαν σε προϊόντα τόνου, σύμφωνα με τη Bolton Hellas.

    Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τις υπουργικές αποφάσεις και λιγότερο από έναν μήνα από την ψήφιση της τροπολογίας για τα μέτρα κατά της ακρίβειας το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε αλλαγές.

    Με τις αλλαγές, τα μέτρα για την τρίμηνη απαγόρευση οποιασδήποτε προωθητικής ενέργειας και προσφοράς για τα προϊόντα η τιμή των οποίων αυξάνεται (από τις 10 Ιανουαρίου και μετά) γίνονται οριζόντια επηρεάζοντας πάνω από το 85% των προϊόντων που διατίθενται σήμερα στο σούπερ μάρκετ.

    Με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, παρά τα όσα είχε πει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ανακοινώνοντας τα μέτρα κατά της ακρίβειας στις 10 Ιανουαρίου ότι «αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ» υπήρχαν βασικά καταναλωτικά προϊόντα, που έμεναν εκτός του νομοθετικού περιορισμού για την απαγόρευση των προωθητικών ενεργειών και των προσφορών.

    Και αυτό γιατί με βάση το άρθρο 38 παρ. 1 του Ν. 5082/2024 περί απαγόρευσης οποιασδήποτε προωθητικές ενέργειας κατά τη διάθεσή τους στους καταναλωτές για τρεις μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία ανακοινώνεται η αύξηση τιμής από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ περιλαμβάνονται οι κατηγορίες των προϊόντων που προσδιορίζονται με την υπουργική απόφαση (92566/2023).

    Μεταξύ αυτών και η κατηγορία των κονσερβών κάτι που μας επεσήμανε η Bolton Hellas ΑΕΒΕ, η οποία συμπεριελήφθη σε δημοσίευμα του mononews ότι οι ανατιμήσεις τις οποίες είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο έγιναν προκειμένου να παρακάμψει τη νομοθεσία.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία Bolton Hellas Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, “ουδέποτε παρέκαμψε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον υπουργό κ. Σκρέκα, τα οποία θεσμοθετήθηκαν με το άρθρο 38 του Ν. 5082/2024. Η όποια ανατίμηση ανακοινώθηκε στις κατηγορίες προϊόντων «τόνος με ελαιόλαδο» ήταν απολύτως σύμφωνη με τις διατυπώσεις του νόμου και ουδόλως υπερβαίνει ούτε παραβιάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο”.

    Αλλωστε, παρά το θολό τοπίο που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις, αλλά και οι διαρροές ότι μπαίνει «μπλόκο» στις προσφορές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα σούπερ μάρκετ σούπερ μάρκετ που ανατιμώνται- ο νόμος είναι σαφής, καθώς με βάση το άρθρο 38 του νόμου Ν.5082/2024- ΦΕΚ 9/Α/19-1-2024 και της υπ’ αριθμ. ΥΑ 93566/2023 του υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β’ 5928/11.10.2023) για τις κατηγορίες προϊόντων που καταλαμβάνει το σχετικό μέτρο, η κατηγορία προϊόντος «τόνος με ελαιόλαδο» δεν εντάσσεται στις εν λόγω κατηγορίες.

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για τις προσφορές στα super market

    Il Sole 24 Ore: «Ο ιταλικός όμιλος Ιtalgas ανεβάζει ταχύτητα στην Ελλάδα»

    Eurobank: Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης σε νησιά του Βορείου Αιγαίου



    ΣΧΟΛΙΑ