• Business

    BioNTech/Pfizer: Επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2021

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου «Comirnaty» θα διαθέσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Pfizer και BioΝΤech, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εταιριών.

    Το νέο συμβόλαιο φέρνει τον συνολικό αριθμό δόσεων του εν λόγω εμβολίου στην ΕΕ στα 500 εκατομμύρια έως το τέλος του 2021.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περίπου 75 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν εντός του β΄ τριμήνου του έτους.

    «Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του ιού και στον έλεγχο της παγκόσμιας πανδημίας. Εργαζόμαστε ασταμάτητα προκειμένου να υποστηρίξουμε την περαιτέρω εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, διευρύνοντας την δυνατότητα παραγωγής μας. Με αυτή τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένουμε τώρα να παραδώσουμε αρκετές δόσεις ώστε να εμβολιαστούν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer ‘Αλμπερτ Μπουρλά.

    «Η ευρεία πρόσβαση σε καλώς ανεκτά και υψηλής αποτελεσματικότητας εμβόλια είναι ουσιώδης προκειμένου να σταματήσουμε την πανδημία. Κάνουμε επιπλέον ενέργειες προκειμένου να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής μας σε δύο δισεκατομμύρια δόσεις εντός του 2021», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioΝΤech Ουγούρ Σαχίν και πρόσθεσε ότι εντός του μήνα θα ξεκινήσει η παραγωγή των εμβολίων στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μαρβούργο. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το πώς θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για το εμβόλιό μας στο μέλλον, από κοινού με κυβερνήσεις, αρμόδιες αρχές και εταίρους σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Σαχίν.

    Διαβάστε επίσης

    Κορονοϊός: Προσωρινή έγκριση της Αυστραλίας στο εμβόλιο της AstraZeneca – Συμφωνία για εγχώρια παρασκευή

    Ισραήλ: Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech έχει μειώσει τις νέες λοιμώξεις Covid 19

    Στα άκρα η κόντρα ΕΕ-AstraZeneca για το εμβόλιο: «Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχετε την πληρωμή της Κομισιόν»



    ΣΧΟΛΙΑ