F

Business

Bill Toyer: Το Πανεπιστήμιο του Northampton παρέχει την υψηλότερη ποιότητα διδασκαλίας

  • NewsRoom
Bill Toyer: Το Πανεπιστήμιο του Northampton παρέχει την υψηλότερη ποιότητα διδασκαλίας


Ο Όμιλος Epsilon Net, σταθερός στις αξίες και το όραμα του, επέλεξε να συνεργαστεί με το University of Northampton, στο οποίο έχει απονεμηθεί το Χρυσό Βραβείο Αριστείας Διδασκαλίας (Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework (TEF), την υψηλότερη -διάκριση που μπορεί να έχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσφέροντας στους Έλληνες σπουδαστές σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα εκπαίδευσης με ιδιαίτερη απήχηση και ζήτηση στην αγορά εργασίας.

O Bill Toyer, Academic Partnerships Development Manager, του University of Northampton χαιρετίζει το νέο κοινό του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας με το Epsilon  College και αναφέρεται στις σημαντικές διακρίσεις και  το όραμα του πανεπιστημίου.

Η αυξανόμενη πορεία και η ακαδημαϊκή αναγνώριση του Πανεπιστημίου του Northampton είναι εντυπωσιακές. Έχει εμπλουτίσει και αναβαθμίσει τα υψηλά πρότυπα του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας, καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πανεπιστημιακά ιδρύματα εντός και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Πού αποδίδετε αυτή την επιτυχία;

Είμαστε ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ήδη πρωτοστατούμε στο να προσθέσουμε αξία στην κοινωνία, την οποία ονομάζουμε κοινωνικό αντίκτυπο. Έχουμε κερδίσει πολλά βραβεία για τη δουλειά μας σε αυτόν τον τομέα, μεταξύ άλλων, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι οι εκπαιδευόμενοι και οι απόφοιτοί μας θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν το στίγμα τους και στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήμασταν το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάστηκε ως Changemaker Campus το 2012.

Μεταξύ των πολλών βραβείων που έχει λάβει το Πανεπιστήμιο του Northampton και των σημαντικών διακρίσεων που έχει επιτύχει, ποια ξεχωρίζετε;

Το 2017 στο Πανεπιστήμιο του Northampton απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο στο Κυβερνητικό Πλαίσιο Αριστείας Διδασκαλίας – η υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση που το τοποθετεί ανάμεσα στην ελίτ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Πλαίσιο Αριστείας Διδασκαλίας (TEF) εισήχθη ως ο μόνος επίσημος πίνακας που αναγνωρίζει υψηλής ποιότητας διδασκαλία, η οποία ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των εργοδοτών, των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας και των επαγγελμάτων, εκτός από την καθοδήγηση των εκπαιδευομένων για καλύτερη επιλογή σπουδών.

Η επίσημη αξιολόγηση της Κυβέρνησης αναφέρει: «Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιτροπή TEF έκρινε ότι το Πανεπιστήμιο του Northampton παρέχει σταθερά εξαιρετική διδασκαλία, μάθηση και αποτελέσματα για τους φοιτητές του. Είναι η υψηλότερη ποιότητα που εντοπίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Το μότο του Πανεπιστημίου του Northampton , «transforming lives, inspiring change», εγείρει υψηλές προσδοκίες για τον εκπαιδευόμενο, διευρύνοντας τους πνευματικούς και επαγγελματικούς του ορίζοντές. Πώς επιτυγχάνεται η υπόσχεση του μότο σας μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

Ως μέρος της δέσμευσής μας για Changemaker, συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό ακαδημαϊκών συνεργατών  παγκοσμίως για να διευρύνουμε την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ενισχύσουμε τη μαθησιακή εμπειρία που λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοί μας.  Στις βασικές μας αρχές περιλαμβάνεται η συμμετοχή των εκπαιδευομένων στην έρευνα, την υποτροφία και την επαγγελματική πρακτική-ιδιαίτερα την έρευνα στην κοινότητα και τη μελέτη και έρευνα στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι δική μας ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις. Το 2020, ο Vice Chancellor Professor του Πανεπιστημίου μας Nick Petford υπέγραψε τη Συμφωνία “The United Nations Sustainable Development Goals Accord” – τη συλλογική ανταπόκριση των τομέων του πανεπιστημίου και του κολλεγίου στους παγκόσμιους στόχους, με στόχο, τόσο το σχεδιασμό ενός πλαισίου που είναι ευθυγραμμισμένο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όσο και τη διασφάλιση της ενσωμάτωσής του στα τμήματα του Πανεπιστημίου.

Θα μπορούσατε να περιγράψετε το προφίλ και τη νοοτροπία των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Northampton; Ποια είναι η αποδοχή και η αναγνώρισή τους ως επιστήμονες, στελέχη και εργαζόμενους στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία;

Δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί ένας τυπικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Northampton. καθώς κάθε φοιτητής είναι ξεχωριστός – και θέλουμε να αγκαλιάσουν αυτή την πεποίθηση. Προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου με διαφορετικές εμπειρίες ζωής οι οποίες τροφοδοτούν την πλούσια κουλτούρα μας και την κοινότητά μας, που όλοι απολαμβάνουμε. Ωστόσο, το μόνο χαρακτηριστικό με το οποίο σίγουρα θα καταλήξουν στο τέλος των σπουδών τους είναι η βεβαιότητα ότι είναι εξοπλισμένοι με τις γνώσεις που απαιτούνται για μια επιτυχή σταδιοδρομία.

Γίνονται μεγάλες, παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές ταυτόχρονα, οι οποίες επιταχύνονται από τις τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και τον αυξανόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό κρατών και επιχειρήσεων. Πώς βλέπετε τον ρόλο του Πανεπιστημίου του Northampton, ως «Πανεπιστημίου της Αλλαγής», στον αναδυόμενο νέο κόσμο;

Η πανδημία έδειξε ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση μπορεί να προσαρμοστεί με ταχύτητα και ότι σε έναν δικτυωμένο κόσμο – η πρόσβαση στη γνώση είναι ανεκτίμητη. Οι φοιτητές σήμερα περιμένουν μια πιο εξωστρεφή κουλτούρα και οι νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως αυτές που πρωτοστάτησαν στις συνεργασίες που δημιουργήσαμε στο Πανεπιστήμιο του Northampton, εκπληρώνουν αυτές τις προσδοκίες.

Bill Toyer, Academic Partnerships Development Manager, University of Northampton

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε μία υποτροφία για MBA από το Epsilon CollegeΣΧΟΛΙΑ