• Business

    Bill Ackman: Πούλησε το ποσοστό του στη Netflix με χασούρα 430 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg
    Bill Ackman

    Bill Ackman


    Ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman πούλησε το μερίδιό του στη Netflix, αφού έχασε περισσότερα από 430 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυσή του σε λιγότερο από τρεις μήνες.

    Η Pershing Square Capital Management του Ackman ανακοίνωσε ότι πούλησε τις συμμετοχές της στο Netflix μετά την ανακοίνωση της απροσδόκητης πτώσης των συνδρομητών της στο πρώτο τρίμηνο και την πρόβλεψη για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    Η μετοχή της Netflix υποχώρησε κατά 35% στα 226,19 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, και αποτελεί τον τίτλο με τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500 φέτος.

    Ο Ackman έγινε ένας από τους 20 μεγαλύτερους κατόχους της εταιρείας streaming φέτος, αγοράζοντας μετοχές στις αρχές της χρονιάς, όταν αυτές είχαν ήδη αρχίσει να υποχωρούν λόγω της ανησυχίας για τη βάση των συνδρομητών της.

    Με βάση την τιμή της πριν ο Ackman αποκαλύψει το μερίδιό του στις 26 Ιανουαρίου, το fund του έχασε περίπου 435 εκατομμύρια δολάρια.

    Η μετοχή καταγράφει από τις αρχές του έτους απώλειες 62%.

    Όταν αγόρασε τις μετοχές της Netflix, ο Ackman σε επιστολή προς τους επενδυτές τον Ιανουάριο αναφέρθηκε στα ευνοϊκά χαρακτηριστικά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού μοντέλου που βασίζεται στη συνδρομή και στην ομάδα διαχείρισης της.

    Στη νέα επιστολή του την Τετάρτη, ο επενδυτής αποκάλυψε ότι το fund του παρουσιάζει συνολικά απώλειες 2% το 2022 και τόνισε ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και βγαίνει νωρίς από τις κακές επενδυτικές επιλογές.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι θα αναδιανείμει τα χρήματα από την πώληση του μεριδίου του στη Netflix σε άλλες ευκαιρίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Wall Street: Βουτιά σχεδόν 40% για τη μετοχή της Netflix

    Netflix: Μείωση του αριθμού των συνδρομητών – Απαισιόδοξη οικονομική πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο

    Netflix: Ψήφος εμπιστοσύνης από τον δισεκατομμυριούχο Bill Ackman – Αγόρασε 3,1 εκατ. μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ