• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Netflix: Ψήφος εμπιστοσύνης από τον δισεκατομμυριούχο Bill Ackman – Αγόρασε 3,1 εκατ. μετοχές

    • Bloomberg
    Bill Ackman

    Bill Ackman


    Ο μεγιστάνας των hedge funds Bill Ackman απέκτησε περισσότερες από 3,1 εκατομμύρια μετοχές της Netflix δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κολοσσό του streaming μετά την κατάρρευση της μετοχής του τις τελευταίες ημέρες.

    Η εταιρεία του Ackman, Pershing Square Capital Management, συγκαταλέγεται πλέον στους 20 κορυφαίους μετόχους της Netflix, ανέφερε ο επενδυτής σε tweet την Τετάρτη.

    Οι μετοχές της εταιρείας είχαν υποχωρήσει σχεδόν 50% από το υψηλό τους Νοεμβρίου. Η πτώση επιταχύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται και δεν ήταν σίγουρη γιατί συμβαίνει αυτό. Η Netflix πρόσθεσε 18 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, τους λιγότερους από το 2015, και προέβλεψε την πιο αργή έναρξη έτους σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

    H μετοχή της σημείωσε άνοδο έως και 4,8% στις προσυνεδρικές συναλλαγές την Πέμπτη.

    Η ηγεσία του Netflix εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο μακροπρόθεσμο όραμά της. Η πιο δημοφιλής υπηρεσία streaming στον κόσμο κατέχει ηγετική θέση σχεδόν σε κάθε μεγάλη αγορά.

    Ο Ackman επανέλαβε αυτές τις σκέψεις σε μια επιστολή προς τους επενδυτές που επισυνάπτεται στο tweet του.

    «Η ευκαιρία απόκτησης μετοχών της Netflix σε μια ελκυστική αποτίμηση προέκυψε όταν οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στην αύξηση των συνδρομητών του πρόσφατου τριμήνου και στη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της διοίκησης», έγραψε ο Ackman. Αναφέρθηκε στα θετικά χαρακτηριστικά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού μοντέλου που βασίζεται σε συνδρομές και της ομάδας διαχείρισης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Netflix: Βουλιάζει η μετοχή της – Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για τους νέους συνδρομητές



    ΣΧΟΛΙΑ