• Business

    Bernard Arnault: Η εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων του Mr Louis Vuitton – Ferrari, Bugatti και Aston Martin

    • NewsRoom
    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH

    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH


    Ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, που τους τελευταίους μήνες έχει κερδίσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, με περιουσία σχεδόν 200 δισ. δολαρίων, διαθέτει μία εντυπωσιακή συλλογή μοναδικών αυτοκινήτων.

    Στις επιλογές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Ferrari, Bugatti, Αston Martin αλλά και κάποια ιδιαίτερα μοντέλα της Mercedes-Benz.

    Ο 74χρονος ιδιοκτήτης της Louis Vuitton έχει ιδιαίτερο γούστο και εστιάζει σε πιο ξεχωριστά και σπάνια αυτοκίνητα.

    Τα ιταλικά brands αποτελούν συχνά επιλογή των μεγιστάνων και στο γκαράζ του Αrnault βρίσκονται μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται μια Ferrari 599 XX (1,5 εκατομμύρια δολάρια), μια La Ferrari Aperta (2 εκατομμύρια δολάρια), μια Ferrari 599 SA Aperta (1,7 εκατομμύρια δολάρια), η θρυλική Ferrari F40 (900.000 δολάρια), μια Ferrari Enzo (2,64 εκατομμύρια δολάρια) και μια μοναδική Ferrari Sergio της Pininfarina (αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων).

    Έχει επίσης δύο La Ferrari Coupe (3 εκατομμύρια δολάρια έκαστη) και δύο Ferrari Monza (5 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία), σύμφωνα με το litsuit.com.

    Ferrari 599XX

    O Γάλλος δισεκατομμυριούχος αγαπάει επίσης τις Buggati και διαθέτει τέσσερις: μία Bugatti EB 110 (αξίας 3,1 εκατ. δολ.), μία Bugatti Veyron, μία Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων), και μία Bugatti Veyron Sang Noir (2,4 εκατ. δολ.).

    Bugatti EB 110

     

    Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

    Από τα πιο σπάνια κομμάτια της συλλογής του είναι η Mercedes-Benz CLK GTR αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, κατέχει δύο Mercedes-AMG SLS GT και δύο Mercedes-Benz SLR McLaren 722.

    Η ιδιαίτερη Mercedes-Benz 300 SL και η Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss του 2009, αποτελούν επίσης δύο ιδιαίτερες επιλογές του.

    Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss
    Mercedes-Benz 300 SL

    Τα βρετανικά πολυτελή αυτοκίνητα θεωρούνται κατά κοινή ομολογία η επιτομή της κομψότητας.

    Ο Αrnault έχει στην κατοχή του δύο limited-edition Aston Martins: την One-77 και την DB AR1. Επίσης στη συλλογή του περιλαμβάνονται ένα πολυτελές SUV Bentley Bentayga, το σεντάν Rolls-Royce Ghost και το κάμπριο Rolls-Royce Dawn, σύμφωνα με το litsuit.com.

     

    Aston Martin One-77

     

    Rolls-Royce Dawn

    Τα βρετανικά supercar, όπως η McLaren P1 και McLaren Elva έχουν επίσης εντυπωσιάσει τον μεγιστάνα που τα έχει προσθέσει στην λίστα με τα πολύτιμα αποκτήματα του.

    McLaren Elva

    Εκτός από τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, κατέχει και ορισμένα αμερικανικά πολυτελή μοντέλα.

    Πρόκειται για δύο Ford GT, το ένα του 2005 και το άλλο, ένα Ford GT 66 Heritage Edition, του 2017 που κατασκευάστηκαν με αφορμή την επέτειο των ιστορικών τους νικών στο Le Mans.

    Τα σπάνια

    Το γκαράζ του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο σπάνια κομμάτια παγκοσμίως.

    Το Koenigsegg Regera, ένα από τα 80 που κατασκευάστηκαν και το Lykan HyperSport, ένα από τα 7 τέτοια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον πλανήτη.

    Lykan HyperSport



    ΣΧΟΛΙΑ