• Business

    Berkshire Hathaway: Ρεκόρ για τη μετοχή της εταιρείας του Warren Buffett – Ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια

    • Newsroom
    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett

    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett


    Οι μετοχές Class A της Berkshire Hathaway, της επενδυτικής του Warren Buffett, κατέγραψαν νέο ρεκόρ, με την τιμή τους να ξεπερνά τα 500.000 δολάρια.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη σημείωσαν άνοδο 1,3% κλείνοντας στα 504.400 δολάρια – το πρώτο της κλείσιμο πάνω από το όριο του μισού εκατομμυρίου δολαρίων- ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφουν κέρδη άνω του 11%, ξεπερνώντας σημαντικά την απόδοση της ευρύτερης αγοράς.

    «Πιστεύω ότι η εναλλαγή σε τίτλους αξίας, σε συνδυασμό με την έκθεση της Berkshire στον χώρο της ενέργειας και της κοινής ωφέλειας… και ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τις επιθετικές επαναγορές μετοχών που πραγματοποίησε, οδήγησαν σε αυτή την απόδοση», δήλωσε η Cathy Seifert, αναλύτρια της Berkshire στην CFRA Research.

    Το ράλι της μετοχής ώθησε την κεφαλαιοποίηση της Berkshire πάνω από τα 730 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την πρωτοπόρο της τεχνολογίας Meta Platforms (Facebook) σε χρηματιστηριακή αξία και καθιστώντας την, την μόνη μη τεχνολογική εταιρεία της λίστας με τις 10 μεγαλύτερης αξίας εισηγμένες των ΗΠΑ, αναφέρει το CNBC.

    Οι δέκα εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ

    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett έχει πει κατά το παρελθόν ότι δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει σε split των μετοχών Class A της Berkshire, επειδή πιστεύει ότι η υψηλή τιμή τους θα διατηρήσει και θα προσελκύσει περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές με προσανατολισμό στους ποιοτικούς τίτλους.

    Ωστόσο, ως απάντηση στη ζήτηση για φθηνότερες option από τους μικρότερους επενδυτές, η Berkshire εξέδωσε μετατρέψιμες μετοχές Class B το 1996 για το ένα τριακοστό της τιμής της μετοχής Κατηγορίας Α αρχικά.

    Οι μετοχές Class B της εταιρείας έκλεισαν την Τετάρτη στα 336,11 δολάρια, με κέρδη 12% από την αρχές του έτους.

    Τα λειτουργικά κέρδη της επενδυτικής – τα οποία περιλαμβάνουν έσοδα από τις μυριάδες επιχειρήσεις που έχει στην χαρτοφυλάκιο της ετερογενών δραστηριοτήτων, όπως ασφάλειες, σιδηρόδρομοι και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας – εκτινάχθηκαν κατά 45% σε σχέση με ένα χρόνο πριν το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ανάκαμψης που σημείωσαν οι εταιρείες μετά την επιβράδυνση της πανδημίας.

    Μια σειρά από μετοχές του Buffett αποφέρουν τεράστιες αποδόσεις, από την Apple μέχρι τις μεγάλες τράπεζες και τους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους. Το τεράστιο στοίχημα του 91χρονου θρύλου των επενδύσεων στην Apple, που αποτελεί το 40% του μετοχικού χαρτοφυλακίου της Berkshire, έχει αποφέρει περισσότερα από 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στο μεταξύ, η Berkshire στήριξε περαιτέρω τη μετοχή της προχωρώντας σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας 27 δισ. δολαρίων το 2021.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Επέστρεψε στο Top 5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ