• Business

    BBF: Κυπριορωσική απόβαση στο ελληνικό real estate-Ο Vandim Romanov επενδύει στην Ελλάδα


    Μετά την Κύπρο, την Πορτογαλία και τον Καναδά, η ρωσοκυπριακή εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο Prime Property, που αναπτύσσει με το brand BBF ακίνητα πολυτελείας, επεκτείνει δυναμικά τη δραστηριότητά της και στην Ελλάδα.

    Στους μετόχους της εταιρείας η δικηγόρος  Αρετή Χαριδήμου  και ο 28χρονος  Βαντίμ Ρομανόφ που έχει αναπτύξει σημαντικά έργα real estate στην Κύπρο. Πρόσφατα η εταιρεία λάνσαρε το brand bbfbuild better future και χθες παρουσίασε τα σχέδια οικιστικής ανάπτυξης στην Αττική.

    Στρατηγική τηςεταιρείας είναι με το brand  BBF να δημιουργήσει μια σειρά συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αττική, τα οποία προπωλούνται από τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Μετά την Αττική σχεδιάζει να αναπτυχθεί με ακίνητα πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ σχεδιάζει εφόσον βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο και την ανάπτυξη στρατηγικής επένδυσης.

    Η εταιρεία έχει γραφεία στην Κύπρο σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, στο Ντουμπάι, στο Πεκίνο, στην Αθήνα, στην Πορτογαλία και στην  Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Διαθέτει 180 υπαλλήλους, 120 στην Κύπρο και 60 στις υπόλοιπες χώρες από τους οποίους οι 6 είναι στην Ελλάδα. “Στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα και να μεγαλώσουμε το γραφείο εδώ κάνοντάς το αντίστοιχο με αυτό της Κύπρου” ανέφερε ο Ανδρέας Σιαμτάνης Διευθυντής Ανάπτυξης της BBF.

    Το πρώτο κτήριο που κατασκευάζει η εταιρεία στην Ελλάδα είναι στους Αμπελόκηπους, το epirus residence, το οποίο διαθέτει 9 διαμερίσματα και μια μεζονέτα και έχουν ήδη πουληθεί τα 8, ενώ ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2023. Ήδη έχουν επενδυθεί 26 εκατ. ευρώ για αγορά γης και εκτιμάται ότι ακόμη 100 εκ.ευρώ θα επενδυθούν για την ολοκλήρωση των πρώτων ακινήτων.

    Σημειώνεται ότι στην Κύπρο η εταιρεία έχει αναπτύξει 103 ακίνητα σε οικόπεδα από  1 στρέμμα μέχρι 300 στρέμματα. Τώρα σχεδιάζει την ανάπτυξη μιας Στρατηγικής Επένδυσης 500 εκατ. ευρώ σε έκταση 1000 στρεμμάτων στη Λεμεσό. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ανάλογου μεγέθους οικιστικών στρατηγικών αναπτύξεων και στην Ελλάδα και αναζητά εκτάσεις τόσο στην περιοχή των Σπάτων όσο και στη Βόρειο Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική, όπου εξετάζει μια επένδυση 50 εκατ. ευρώ.

    Όπως δήλωσε ο Μάρκετινγκ Μανατζερ  της εταιρείας Αρτσιεφ Μπούρτσεφ, “η αγορά στην Ελλάδα είναι δύσκολη για τα μεγάλα πρότζεκτ για στρατηγικές επενδύσεις ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις των αδειών. Στις σκέψεις μας είναι να δραστηριοποιηθούμε και εδώ και με την κατασκευαστική μας εταιρεία όπως στην Κύπρο για να κερδίσουμε χρόνο, κόστος και αξιόπιστη τήρηση των σχεδιασμών”. Στην ερώτηση αν υπάρχουν σχέδια για συμπράξεις με άλλες εταιρείες του χώρου, σημείωσε ότι θα μπορούσε να συμπράξει με ιδιοκτήτες εκτάσεων αν υπάρχει ένα ενδιαφέρον ακίνητο. Όσον αφορά τη διεθνή επέκταση της εταιρείας, “γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες και πηγαίνει όπου υπάρχουν ευκαιρίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Σε Κηφισιά και σε όλη την Αττική

    Η εταιρεία παρουσίασε χθες τα σχέδια για δύο νέα πολυτελή οικιστικά συγκροτήματα μοντέρνου σχεδιασμού, με την ονομασία “Elatia“& “Amber“, τα οποία θα ολοκληρωθούν στο επόμενο 18μηνο στην Κηφισιά.

    Μετά την ολοκλήρωση του ακινήτου στους Αμπελόκηπους, ακολουθούν, ανάλογα συγκροτήματα σε Πλατεία Μαβίλη, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο, ενώ ήδη έχουν αποκτηθεί τα οικόπεδα για να αναπτυχθούν ακίνητα σε Άνω Πατήσια, Καισαριανή, Παγκράτι, Νέο Κόσμο και Γλυφάδα.

    Τα συγκροτήματα “Elatia” και “Amber“, στην Κηφισιά, θα αποτελούνται από δύο τριώροφα κτίρια έκαστο, διαθέτοντας 10 και 12 νέες πολυτελείς κατοικίες. Πρόκειται για ένα ολιστικό οικοσύστημα υψηλών προδιαγραφών, που θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, χώρους spa, παιδικές χαρές και πολλά άλλα. Οι μελλοντικές κατοικίες θα είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα υψηλά πρότυπα.

    Η bbf: βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επιθυμία να προσφέρει στους αγοραστές ακινήτων υψηλότερη ποιότητα ζωής μέσω της δημιουργίας ασφαλών, κομψών και εύχρηστων χώρων διαβίωσης που είναι βολικοί και εύκολοι στη συντήρηση. Καθώς ο διαρκώς αυξανόμενος αστικός πληθυσμός δημιουργεί απροσδόκητα προβλήματα στα αστικά περιβάλλοντα, η bbf: ασπάζεται σθεναρά το κίνημα “Future Urban Living“, εστιάζοντας στη βιώσιμη αστικοποίηση. Αυτό αποδεικνύεται από την εστίαση στους εξωτερικούς χώρους πρασίνου, τη χρήση φυτών εσωτερικού χώρου, τη χαμηλή ρύπανση, την βιώσιμη τεχνολογία, το φυσικό φως και την ενεργή αρχιτεκτονική.

    Επικεφαλής του Γραφείου της bbf: Ελλάδος, Ρεβέκκα Κλαυδιανού

    «Δεσμευόμαστε στην παροχή οικιστικών ακινήτων υψηλών προδιαγραφών και σχεδιασμού. Αυτές οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και ανέσεις θα προσφέρουν έναν τρόπο ζωής με στυλ και άνεση. Οι μελλοντικές πολυτελείς κατοικίες στην Κηφισιά είναι εργονομικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αγοραστών ακινήτων και να τους κάνουν να αισθάνονται πραγματικά ξεχωριστοί στο νέο τους σπίτι που έχει σχεδιαστεί βάσει πολυτελών προδιαγραφών», αναφέρει η Επικεφαλής του Γραφείου της bbf: ΕλλάδοςΡεβέκκα Κλαυδιανού, προσθέτοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να συμβάλουμε στην οικιστική αναβάθμιση της περιοχής με αυτές τις ξεχωριστές κατοικίες».



    ΣΧΟΛΙΑ