• Business

    Μπαρτσελονα: Με sell-off στα περιουσιακά της στοιχεία εκτοξεύει τα έσοδά της στο 1,26 δις

    • NewsRoom
    Champions League - Barcelona - Μπαρτσελόνα


    Απότομη αύξηση των εσόδων της αναμένει η Μπαρτσελόνα, η οποία προχώρησε σε πώληση περιουσιακών στοιχείων για να διαχειριστεί το χρέος της, ύψους 1,35 δις. ευρώ.

    Ο ισπανική ομάδα προβλέπει έσοδα 1,26 δις ευρώ, αυξημένα κατά 240 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Τα κέρδη της αναμένεται να αγγίξουν τα 274 εκατ. ευρώ, αύξηση της τάξης του 180% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

    Εκτόξευση του χρέους

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αύξηση του κόστους για νέους παίκτες και για τη πληρωμή των ήδη υπαρχόντων σε συνδυασμό με τη κατακόρυφη πτώση των εσόδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκτόξευσε το χρέος του ομίλου στο 1,35 δις ευρώ.

    Ο Πρόεδρος Joan Laporta αποφάσισε να εκχωρήσει μέρος των περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου για να συγκεντρώνει κεφάλαια.

    Πούλησε το 25% των δικαιωμάτων της σε μέσα ενημέρωσης για 25 χρόνια στην επενδυτική εταιρεία Sixth Street Partners με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αποκομίζοντας κέρδη 667 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, πούλησε το μερίδιό της (49%) της εταιρείας παραγωγής Barcelona Studios και υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χορηγίας με τον κολοσσό του streaming, Spotify Technology SA.

    To σερί των πωλήσεων επέτρεψε στην ομάδα να πάρει το πράσινο φως από την ισπανική LaLiga, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ισπανίας να προχωρήσει σε οικονομικές κινήσεις ώστε να ενισχύσει την ομάδα.

    Ο σύλλογος προχώρησε στην απόκτηση νέων παικτών όπως ο Πολωνός επιθετικός Robert Lewandowski και ο Βραζιλιάνος Raphinha.

    Διαβάστε επίσης:

    Μήνυση της Μπαρτσελόνα κατά του πρώην προέδρου της, Μπαρτομέου



    ΣΧΟΛΙΑ