• Business

    Διαλύουν το μέλλον των 1.000 υπαλλήλων του Αστέρα της Βουλιαγμένης οι νέοι ιδιοκτήτες


    Μέσα στον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Οκτώβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταβίβασης του ξενοδοχείου “Αστέρας Βουλιαγμένης” στους νέους ιδιοκτήτες αφού θα έχει υπογραφεί η συμφωνία μεταβίβασης του ξενοδοχείου στην πλειοδότρια εταιρία Jermyn Real Estate Fund αραβικών και τουρκικών συμφερόντων.

    Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στους περίπου 800 εργαζόμενους του συγκροτήματος, καθώς δεν έχουν καμιά ενημέρωση από τη νέα ιδιοκτησία για το εργασιακό τους μέλλον, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών, όσο και μετά την επαναλειτουργία του νέου ξενοδοχείου “Αστέρας Βουλιαγμένης”.

    Την ίδια στιγμή κατά την οποία οι υπάλληλοι αγωνιούν για το μέλλον τους από τις 11 Νοεμβρίου θα σταματήσουν οι κρατήσεις προκειμένου να αρχίσουν τα έργα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου “Αστέρας Βουλιαγμένης” από τους νέους ιδιοκτήτες ενώ η παρούσα διοίκηση διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για 1.000 απολύσεις, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει ιδιαίτερες δεσμεύσεις για το μέλλον.

    Οι εργαζόμενοι νωρίτερα σήμερα, ζήτησαν συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του “Αστέρας Βουλιαγμένης”, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για όλες τις εξελίξεις που συνδέονται με την συμφωνία πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Αστέρας Βουλιαγμένης”, ανάμεσα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και στην αραβοτουρκική κοινοπραξία Jermyn, που αναδείχτηκε ο νέος ιδιοκτήτης ύστερα από σχετικό διαγωνισμό.

    Από την πλευρά τους οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες, θα επικοινωνήσουν το επενδυτικό τους σχέδιο αναλυτικά, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο ευρύτερο κοινό, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί και επίσημα η σχετική συμφωνία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διοίκησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Παράλληλα, η διοίκηση του ξενοδοχείου συνεχίζει το έργο της μέχρι και τον Νοέμβριο, καθώς όπως τονίζουν εκπρόσωποί της παρατηρείται υψηλή πληρότητα, χωρίς ωστόσο να ενώ να μπορούν να δεσμευθούν για μελλοντικές κινήσεις μετά την επίσημη μεταβίβαση στους νέους επενδυτές. Επίσης, προσθέτουν ότι οι σχέσεις της διοίκησης του Αστέρα με τους εργαζόμενους είναι άριστες και υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Κούκος ότι “σε πρόσφατη ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πολυχρόνη Γριβέα, στις 11 Νοεμβρίου σταματούν οι κρατήσεις στο Αστέρα, λόγω των εργασιών ανακαίνισης από τους ιδιοκτήτες, και υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν ανοικτές μόνον 60 καμπάνες”, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τον κ. Κούκο, για μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/chastouki-apo-thomas-cook-osi-den-pigan-tourkia-den-irthan-pote-ellada/77619

     



    ΣΧΟΛΙΑ