• Business

    ΑΒ Βασιλόπουλος: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Σοφοκλής Γιαννακού – Τι συμβαίνει με τις αποχωρήσεις στελεχών

    • Άννα Διανά
    ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέος πρόεδρος ο Σοφοκλής Γιαννακού

    Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΒ Βασιλόπουλος, Σοφοκλής Γιαννακού


    Άλλη μια παραίτηση στελέχους, αυτή τη φορά σε κορυφαίο επίπεδο, προκαλεί αναταράξεις στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

    Πρόκειται για τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και CFO της εταιρείας, Σοφοκλή Γιαννακού, στέλεχος με πολυετή παρουσία στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

    Μια παραίτηση που έρχεται να προστεθεί σε σειρά ενός μεγάλου κύκλου αποχωρήσεων στελεχών που ξεκίνησαν λίγο πριν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας ο Νίκος Λαβίδας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το mononews από πηγές κοντά στην εταιρεία η γνωστοποίηση έγινε χθες από τον ίδιο προς την εκτελεστική επιτροπή. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές οι λόγοι είναι προσωπικοί και ο κ. Γιαννακού θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ώστε να γίνει ομαλή η μετάβαση στον αντικαταστάτη του.  Παράλληλα την ίδια μέρα εστάλη ενημέρωση στα στελέχη της εταιρείας για την παραίτηση του κ. Γιαννακού και γνωστοποιήθηκε ότι  η Ελένη Αγγέλου θα καλύψει τις αρμοδιότητες CFO μέχρι να βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης.

    Ο κ.Γιαννακού διατηρούσε καθήκοντα Senior Vice President Finance καθώς και CFO της ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2014, ενώ το 2022 ανέλαβε και καθήκοντα προέδρου τη διοικητικού συμβουλίου. Όταν αποχώρησε ο κ. Σταύρου, ο προκάτοχος του σημερινού επικεφαλής της ΑΒ κ. Νίκου Λαβίδα τον Φεβρουάριο του 2022, ανέλαβε και πρόεδρος στο Δ.Σ. με διευρυμένο ρόλο μέχρι την έλευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

    Είναι η δεύτερη παραίτηση υψηλόβαθμού στελέχους στην εν Ελλάδι θυγατρική της Ahold Delhaize μέσα σε τέσσερις μήνες.

    Τον περασμένο Μάιο μετά από 11 χρόνια άλλαξε χέρια η διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων στην εταιρεία. Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος παραιτήθηκε μετά από μια πορεία 27 χρόνων που έχει διαγράψει ως στέλεχος και εργαζόμενος της ΑΒ. Πηγές κοντά στην εταιρεία και πάλι επεσήμαναν στο mononews ότι η παραίτηση ήταν για προσωπικούς λόγους.

    Η παραίτηση του κ. Αρτικόπουλου είχε συμπαρασύρει και αλλαγές στο Δ.Σ. όπου πλέον τα μέλη ήταν τρία και ειδικότερα ο Σοφοκλής Γιαννακού, πρόεδρος της ΑΒ, ο Νίκος Λαβίδας διευθύνων σύμβουλος και η Ελένη Προβίδη, που είναι και επικεφαλής του νομικού τμήματος.

    Οι νέες αλλαγές δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη στο ΓΕΜΗ.

    Διαβάστε επίσης

    Cenergy: Αύξηση 28% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου – Στα 798 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Από 5 έως 8 δισ. ευρώ το κόστος των ζημιών από τον Daniel

    Foodlink: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ