• Business

    Αττική Οδός: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις στη Λ. Κύμης – Σε τι ποσό ανέρχονται οι αποζημιώσεις

    • NewsRoom
    Μέτρο Θεσασαλονίκης: Διαγωνισμός 176 εκατ. ευρώ για 15 νέους συρμούς - Οι πιθανοί μνηστήρες

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εκκίνηση των εργασιών για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης στην Αττική Οδό συνολικής εκτιμώμενης αξίας 434 εκατ. Ευρώ με ανάδοχο την Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ελλάκτωρ-Intrakat, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισπεύδει τις διαδικασίες για τη διάνοιξη του οδικού άξονα. Γεγονός και το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις ακινήτων και το Υπουργείο καλείται να αποζημιώσει του ιδιοκτήτες.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια, οι οποίες δημοσιεύθηκαν προ ολίγου και υπογράφονται από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων θα ανέρχεται στα 65 εκατ. Ευρώ και θα καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    Όπως αναφέρεται στις τρεις αυτές αποφάσεις τα ποσά αναλύονται ως εξής:

    • 35 εκατ. Ευρώ για απαλλοτριώσεις  στο Δήμο Κηφισιάς
    • 22 εκατ. Ευρώ για απαλλοτριώσεις στους Δήμους Λυκόβρυσης και Πεύκης, και
    • 8 εκατ. Ευρώωγια απαλλοτριώσεις στο Δήμο Ηρακλείου

    Το έργο

    Σημειώνεται πως η επέκταση της Αττικής Οδού στη Λ. Κύμης αποτελεί την πρώτη επέκταση του οδικού άξονα που δημοπρατήθηκε ως δημόσιο έργο τον περασμένο Φεβρουάριο και οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν εντός του τρέχοντος έτους.

    Είναι ένα έργο, το οποίο θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην Αττική Οδό σε ώρες αιχμής, ενώ στόχος είναι να αποσυμφορηθεί η έξοδος της Μεταμόρφωσης. Εκτιμάται, δε, πως μέσω του νέου αυτού οδικού τμήματος μήκους 4,2 χλμ, εάν λάβουμε επίσης υπόψη και την προαίρεση,  θα εξυπηρετούνται καθημερινά τουλάχιστον 30 χιλιάδες οχήματα.

    Διαβάστε επίσης

    Αττική Οδός: Επίσημα στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ελλάκτωρ-Intrakat η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

    Αττική Οδός: Ποια έργα και projects δίνουν λύση στο κυκλοφοριακό χάος σε Αθήνα και Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ