• Business

    Attica Group: Αισιοδοξία για την εξαγορά της Hellenic Seaways–Προβληματισμός για τις τιμές των καυσίμων

    Attica Group

    Σπυρίδων Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος ομίλου Attica Group


    Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Hellenic Seaways (HSW) επικρατεί στην Attica Group. Στελέχη της εταιρείας μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για την χορηγία της Ολυμπιακής Ομάδας Ιστιοπλοΐας ανέφεραν πως έχουν προσκομίσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όλα τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν και τόνισαν πως όλα προχωρούν βάση σχεδίου.

    Η υπόθεση εξαγοράς της Hellenic Seaways (HSW) από την Attica Group έχει περάσει στην φάση της πλήρους διερεύνησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την απόφαση να αναμένεται την περίοδο του Πάσχα. Αυτή τη στιγμή γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των στοιχείων και υπολογίζονται τα μερίδια αγοράς που συγκεντρώνουν οι δυο εταιρείες.

    Άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση υπογραμμίζουν πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχουν αρκετά προβληματικά σημεία στη συγκεκριμένη συγχώνευση καθώς σε αρκετές γραμμές παρατηρείται υπερσυγκέντρωση δυνάμεων και τονίζουν πως η πώληση των πλοίων Superfast XII και Highspeed 7 στον βασικό ανταγωνιστή τους, τις Μινωικές Γραμμές ίσως δεν σταθεί αρκετή, αλλά είναι πολύ πιθανόν να απαιτηθούν πρόσθετες δεσμεύσεις.

    Αναφορικά με την πορεία των εργασιών του ομίλου Attica, τα στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα, ωστόσο δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τις τιμές των καυσίμων, οι οποίες όπως είπαν ψαλιδίζουν την κερδοφορία που με κόπο προσπαθούν να εμφανίσουν ενώ σημείωσαν πως η συμβολή του τουρισμού στην τόνωση της ακτοπλοϊκής κίνησης.

    Attica Group
    Σπυρίδων Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος ομίλου Attica Group



    ΣΧΟΛΙΑ