• Business

    Asos: Προς ένταξη της μετοχής της στον δείκτη UK FTSE 250

    • Bloomberg
    Νικ Μπέιτον, CEO Asos

    Νικ Μπέιτον, CEO Asos


    H βρετανική εταιρεία online πώλησης ένδυσης και υπόδησης Asos πρόκειται να ενταχθεί στον δείκτη FTSE 250 του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά, όταν ανακοινωθούν οι αλλαγές του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης αυτή την εβδομάδα, εξέλιξη που ενδεχομένως φέρει κάποια σταθερότητα στην ευμετάβλητη μετοχή της.

    Ο τίτλος μπορεί να επιλεγεί και να συμπεριληφθεί στην τελευταία τριμηνιαία ανασκόπηση του δείκτη, αφού ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση του στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου τον Φεβρουάριο, μετά από 20 χρόνια παραμονής στην αγορά εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης AIM.

    Ακόμη και μετά την πτώση της μετοχής της κατά 34% φέτος και τη μείωση της κεφαλαιοποίησης της στα 1,6 δισ. στερλίνες (2 δισεκατομμύρια δολάρια), η Asos εξακολουθεί να πληροί τις προϋποθέσεις για το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τη Susannah Streeter, αναλύτρια επενδύσεων και αγορών στο Hargreaves Lansdown. Η ένταξη της σε αυτόν θα βοηθούσε στη μείωση της αστάθειας της μετοχής, δεδομένου ότι θα απαιτούσε αγορές από funds που στοχεύουν στην απόδοση του δείκτη, τόνισε.

     

    Online fast fashion retailer Asos was once valued at £6.5 billion at its peak
    H κεφαλαιοποίηση της βρετανικής εταιρείας online πώλησης ένδυσης και υπόδησης Asos είχε φτάσει στο ανώτατο όριο των 6,5 δισ. στερλίνων

    Άνοδος 7.000%

    Οι μετοχές της Asos έχουν αυξηθεί περισσότερο από 7.000% από τότε που η εταιρεία εισήχθη για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2001, με την χρηματιστηριακή της αξία να φτάνει στο ανώτατο όριο των 6,5 δισεκατομμυρίων στερλίνων τον Μάρτιο του 2018. Ωστόσο, έχει βυθιστεί φέτος, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές φθηνότερης αξίας.

    «Είναι μια περίεργη χρονιά για την εταιρεία», δήλωσε η αναλύτρια της Shore Capital, Eleonora Dani, σημειώνοντας ότι οι προσδοκίες για τα κέρδη προ φόρων το οικονομικό έτος 2022 είναι 35% χαμηλότερες από τις οδηγίες της ομάδας διαχείρισης. Αυτό «δεν είναι συνηθισμένο να το βλέπεις», έγραψε.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή επενδύσεων της AJ Bell, Russ Mould, δεν είναι σαφές εάν η ένταξη της μετοχής στο δείκτη θα δημιουργήσει ένα κύμα αγοράς μετοχών

    Βραχυπρόθεσμα, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό καθώς και για τη δύναμη δαπανών των πελατών της Asos «φαίνεται να υπερισχύουν κάθε ενθουσιασμού που προκαλείται από την ένταξη της μετοχής στο δείκτη και κάθε αισιοδοξία που απορρέει από τις προβλέψεις των αναλυτών για επιστροφή σε ταχεία ανάπτυξη κερδών το 2023 και το 2024», έγραψε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Asos: Μετακομίζει στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου



    ΣΧΟΛΙΑ