• Business

    Χρηματιστήριο σε ακινησία. Καλά πήγε η Εθνική

    • NewsRoom


    Με μικρά κέρδη έκλεισε τελικά την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από μία συνεδρίαση συνεχών εναλλαγών προσήμου, με τους επενδυτές να κρατούν καλά “κρυμμένα” τα χαρτιά τους ενόψει της νέα χρονιάς. Μοναδική εξαίρεση η μετοχή της Εθνικής, η οποία διακίνησε σχεδόν το 60% του συνολικού όγκου και τζίρου της αγοράς. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,36% στις 617,55 μονάδες.

    Η αγορά έχει μπει για τα καλά σε εορταστικούς ρυθμούς, με τους ρυθμούς της συναλλακτικής δραστηριότητας να βαίνουν συνεχώς μειούμενοι.

    Εξαίρεση αποτέλεσε για ακόμη μία ημέρα η μετοχή της Εθνικής, η οποία διακίνησε 119,1 εκατ. τεμάχια κλείνοντας χωρίς μεταβολή στα 0,3280 ευρώ, καθώς σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα πριν την αναθεώρηση του συντελεστή βαρύτητας της Εθνικής στον δείκτη FTSE All-World, στο 60%, λόγω της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της παρεπόμενης βελτίωσης στην κεφαλαιοποίηση και στο free float της μετοχής.

    Στο ταμπλό τώρα, πλην της Εθνικής, η Πειραιώς και η Alpha Bank έκλεισαν επίσης χωρίς μεταβολή, έχοντας όμως διακινήσει 25,5 εκατ. και 2,9 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα, με την Euronank να κλείνει με απώλειες 0,96%, στα 1,03 ευρώ, με όγκο 4,5 εκατ. τεμάχια.

    Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα είχαμε και στον ΟΠΑΠ, ο οποίος στο τέλος κατάφερε να απορροφήσει την προσφορά κλείνοντας με κέρδη 0,15%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -3,19%. Η ΜΕΤΚΑ σήμερα δεν κατάφερε να επαναλάβει το χθεσινό ανοδικό γύρισαμ στο τέλος, κλείνοντας τελικά με απώλειες 2,36%, διαφυλάττοντας όμως το όριο των 7 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ