• Business

    Πειραιώς – Eurobank- Αττικής !!!

    Αρκούδα που βρυχάται


    Βουτιά άνω του 8% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Πειραιώς που δέχονταν πιέσεις σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ακολούθησε η Eurobank με σημαντική πτώση 4,08%, ενώ διευρύνθηκαν στο κλείσιμο και οι απώλειες της Εθνικής (-2,70%). Άνω του 13% η πτώση για την Τράπεζα Αττικής, ενώ κόντρα στο πτωτικό κύμα κινήθηκαν η Alpha Bank που περιόρισε τα αρχικά της κέρδη στο 1,36% και η Κύπρου που σημείωσε άνοδο 4,07%.

    Οι τραπεζικοί τίτλοι εξακολουθούν να σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε εβδομαδιαία βάση οι εν λόγω μετοχές έχουν καταγράψει κέρδη μέχρι και 43% και αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν εν μέσω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ερωτηματικό παραμένει εάν από τις μετοχές Πειραιώς και Eurobank αποχωρούν όσοι είχαν τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

    Όλα αυτά βέβαια με συναλλαγές των 50 εκατ. ευρώ, που αποτυπώνουν πόσο ρηχή και ευμετάβλητη είναι η ελληνική αγορά.

    Stock

    Σύμφωνα με τους αναλυτές διανύουμε περίοδο επιφυλακτικότητας που ενδείκνυται για τολμηρούς παίχτες που δεν φοβούνται να ρισκάρουν στοχεύοντας σε υψηλά κέρδη, τα οποία εύκολα μετατρέπονται σε μεγάλες απώλειες. Γεγονός πάντως είναι ότι ο γ.δ. προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες στο ομιχλώδες τοπίο της χώρας.

    Ειδικότερα για τις τράπεζες η περαιτέρω πορεία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της διαπραγμάτευσης και τους φόβους αναθέρμανσης των σεναρίων περί Grexit, καθώς και από το ποσοστό της ύφεσης στη χώρα μας.

    Πάντως το προσεχές διάστημα η αγορά θα εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για το 2015, τα οποία αν δεν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις εκτός και εντός της χώρας μπορεί, κατά περίπτωση, να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών. Στις 2 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα η Eurobank, στις 3 Μαρτίου η Alpha Bank και στις 9 Μαρτίου η Τράπεζα Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ