• Business

    Η Daimler στέλνει πρώην υπουργό για να σώσει τη Volkswagen


    Όταν ακόμα και οι ανταγωνιστές έχουν… ψυχή. Με το γερμανικό κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας, Volkswagen, να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά την αποκάλυψη για το σκάνδαλο με το πειραγμένο λογισμικό, η διοίκηση της ανταγωνίστριας Daimler (Mercedes, Smart, Maybach,κλπ) έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στο δοκιμαζόμενο αντίπαλο.

    Με ποιο τρόπο ;

    Κάνοντας… δώρο στο group του Wolfsburg ένα στέλεχος ειδικών αποστολών, που θα κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

    Πρόκειται για έμπειρη δικαστικό, που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στο κρατίδιο της Έσσης.

    Η, γεννημένη πριν από 65 χρόνια στη Λειψία, Dr. Christine Hohmann-Dennhardt διαθέτει στη φαρέτρα της την εμπειρία τόσο από τα δικαστικά έδρανα, όσο και από τη θητεία της στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Θέσεις, που την καθιστούν ιδιαιτέρως χρήσιμη στον Όμιλο Volkswagen, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο γερμανικός κολοσσός. Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen, Hans Dieter Potsch, ζήτησε από τον ομόλογό του στην Daimler να την αποδεσμεύσει άμεσα από το συμβόλαιό της και το αίτημα έγινε δεκτό.

    Ο Potsch έσπευσε να ευχαριστήσει τον ανταγωνιστή για την αποδοχή του αιτήματος, δηλώνοντας ενθουσιασμένος, που η Hohmann-Dennhardt συμφώνησε να αναλάβει αυτή τη θέση ευθύνης, καθώς εκτιμά πως οι ικανότητες και η εμπειρία της θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

    Ο Manfred Bischoff της Daimler αποχαιρέτησε την Hohmann-Dennhardt αναφερόμενος στην εξαιρετική δουλειά της και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα της θέση.



    ΣΧΟΛΙΑ