• Business

    Η κόρη του Mark Zuckerberg γεννήθηκε κι αυτός δωρίζει, για χάρη της, το 99% των μετοχών του Facebook!

    • NewsRoom


    O CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και η γυναίκα του, Priscilla Chan, καλωσόρισαν τη νεογέννητη κόρη τους, Max, όπως ήταν αναμενόμενο, με ένα post στο Facebook. Αυτό που προκάλεσε την έκπληξη, όμως, ήταν η είδηση που περιείχε το post: Το ζευγάρι αποφάσισε να δωρίσει το 99% των μετοχών του, που αξίζουν, περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σε έναν νέο οργανισμό που δημιούργησαν, ώστε να ”προωθήσουν την ισότητα για όλα τα παιδιά στην επόμενη γενιά”.

    ”Γνωρίζουμε πως είναι μια μικρή συνεισφορά, σε σχέση με όλους όσους, ήδη, δουλεύουν πάνω σε αυτά τα θέματα”, αναφέρει το ζευγάρι, ”αλλά θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε.” Προσθέτοντας: ”Max σε αγαπούμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για σένα και για όλα τα παιδιά. Σου ευχόμαστε μια ζωή γεμάτη με την ίδια αγάπη, ελπίδα και χαρά που έδωσες σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνεις στον κόσμο.”

    Η εγκυμοσύνη είχε γίνει πρώτη φορά γνωστή τον Ιούλιο, όταν έγινε και η αποκάλυψη πως η σύζυγος του Chan είχε, ήδη, τρεις αποβολές πριν συλλάβει την Max. Ο Zuckerberg, μάλιστα, εξέπληξε τους πάντες, με τη δήλωσή του, πως θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που έχει για να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας, ώστε να μπορεί να μείνει κοντά στην οικογένειά του.



    ΣΧΟΛΙΑ