• Business

    Αυτή είναι η “σανίδα σωτηρίας” για τις δραματικές πωλήσεις Coca-cola και Pepsi

    • NewsRoom


    Στα επόμενα χρόνια, το εμφιαλωμένο νερό θα ξεπεράσει πιθανότατα σε πωλήσεις τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε θέλει τους  Αμερικανούς  καταναλωτές να ξοδεύουν 11,8 δισεκατομμύρια $ για το εμφιαλωμένο νερό το 2012, πίνοντας κατά μέσο όρο 140 λίτρων το καθένα ενώ και οι Βρετανοί πίνουν περισσότερο εμφιαλωμένο νερό από χυμούς φρούτων, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.

    3728588604_40e37d3458_o

    Παράλληλα οι εταιρείες που πωλούν εμφιαλωμένο νερό, έχουν καταφέρει να πείσουν τους δυτικούς καταναλωτές ότι το να αγοράζουν νερό είναι μια πιο υγιεινή επιλογή .

    water-coke-300x202

    Το κλειδί για την εμπορία εμφιαλωμένου νερού είναι ότι είναι μια υγιής εναλλακτική λύση. Αλλά σε τι; Ως ειδικός μάρκετινγκ η Kathryn Hawkins έχει επισημάνει ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν πωλείται ως εναλλακτική λύση για το νερό της βρύσης, αλλά ως εναλλακτική λύση για τα ανθρακούχα ποτά.

    Ωστόσο η σύγκριση δεν είναι δίκαιη αφού το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απλά μια εναλλακτική λύση απέναντί στα αναψυκτικά – είναι μια εναλλακτική λύση γιατί είναι πολύ πιο φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι και υγιεινό σε σχέση με τα ανθρακούχα.

    Σε αυτή την νέα διατροφική συνήθεια θέλουν να επιστήσουν την προσοχή τους και οι γίγαντες των ανθρακούχων PEPSI και COCA COLA.

    Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι δύο εταιρείες μαστίζονται από αρνητικά πρωτοσέλιδα πράγμα το οποίο έχει οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων.

    Έτσι, αυτοί οι γίγαντες ποτών όχι μόνο έχουν αρχίσει να επενδύουν σε απλό εμφιαλωμένο νερό της βρύσης – το πιο απλό τέχνασμα μάρκετινγκ που υπάρχει – αλλά και νέες, πιο ακριβές καινοτομίες.

    Συγκεκριμένα,το 2016, η Pepsi ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το “Aquafina” πρόκειται για ένα ανθρακούχο αρωματισμένο νερό . Τα νέα “ποτά” θα είναι ο επίσημος χορηγός στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης αυτή την άνοιξη”.

    134463728_d82d441b31_b

    Την ίδια στιγμή, η Coca-Cola λανσάρει τα νέα ανθρακούχα νερά”Smartwater”.

    screen shot 2016-02-03 at 2.17.40 pm



    ΣΧΟΛΙΑ