• Business

    Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν πιο πολλά αμάξια αλλά εγκαταλείπουν τελείως τη Volkswagen


    Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν και πάλι σαν τρελοί αυτοκίνητα σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά εγκαταλείπουν πλήρως τη Volkswagen. Τα δεδομένα που συνέλεξε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), αποκαλύπτουν ότι οι εγγραφές καινούριων επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 8,2% στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου και έφτασαν τα 3,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

    Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. Η Βρετανία κλείδωσε σε 5,1% αύξηση, η Ιταλία στο 20,8% και η Γερμανία μια αύξηση 4,5%.

    Παρόλα αυτά, όταν κοιτάμε τι τύπους αυτοκινήτων αγόρασε ο κόσμος, η Volkswagen ήταν η μόνη εταιρεία στο top 10 που είδε πτώση σε όλες τις κατηγορίες.

    Δεν αποτελεί έκπληξη μάλλον, δεδομένου ότι ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων. Η φήμη της Volkswagen είναι στα Τάρταρα μετά την αποκάλυψη ότι πείραζαν τις εκπομπές ρύπων των diesel αυτοκινήτων στα επίσημα τεστ στην Αμερική επί 7 χρόνια.

    Και αυτό το κατάφεραν με ένα έξυπνο λογισμικό, το οποίο μπορούσε να αναγνωρίσει πότε το αμάξι βρισκόταν σε τεστ και εξέπεμπε βλαβερούς ρύπους κάνοντάς το να βγαίνει εντάξει, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν.

    Τα αυτοκίνητα της Volkswagen είδαν μια πτώση στις πωλήσεις της τάξεως του 0,5% στις 420.000 αμάξια. Όμως, το VW Group επιβίωσε από τις πωλήσεις των άλλων εταιρειών που έχει υπό την ιδιοκτησία του, χωρίς επίμαχο λογότυπο επάνω στα αυτοκίνητα.

    Συνολικά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,7% στο τρίμηνο και σε αυτό βοήθησαν η Audi και η Skoda.

    Βέβαια, η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων Volkswagen μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι σπουδαίο, αλλά κοιτώντας τον παρακάτω πίνακα που δείχνει το πώς η εταιρεία αποτυγχάνει να παρουσιάσει ρευστότητα στη βελτιωμένη κατά τ’ άλλα ευρωπαϊκή αγορά, εύλογα καταλαβαίνουμε το γιατί είναι και σπουδαίο και πολύ σοβαρό.

    vw-chart

    Διαβάστε ακόμη:

    Στον “αέρα”… η διαφήμιση των ξενοδοχείων της TUI !



    ΣΧΟΛΙΑ