• Business

    Γ. Χρυσικός. Εδωσε 11 εκ. για κτίριο στην Αθήνα που αντέχει σε επιθέσεις με ρουκέτες

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia περνά ένα από τα καλύτερα κτίρια γραφείων της Αθήνας. Ο λόγος για το κτίριο στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 68 (έξω από το σταθμό του μετρό Μέγαρο Μουσικής), που στέγαζε την εταιρεία Πρόνοια Εμπορική συμφερόντων Π. Ψωμιάδη, και απέκτησε η εισηγμένη εταιρεία, χθες, μέσω πλειστηριασμού, έναντι τιμήματος 11,2 εκατ. ευρώ. Το τίμημα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι υψηλότερο συγκριτικά με την τιμή εκκίνησης του ακινήτου που διαμορφωνόταν στα 10,8 εκατ. ευρώ.

    Το κτίριο αγοράστηκε κατόπιν επιμονής του ιδιαίτερα δραστήριου manager της εταιρίας , ο οποίος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα την Ελληνικη αγορά. Ο Γιώργος Χρυσικός έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα την ελληνική αγορά . Προφανως για αυτό τον λόγο τον εμπιστεύεται και ο βασικός μέτοχος της εταιρίας και επικεφαλής του καναδικού Fairfax Prem Watsa. 

    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax
    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    Το κτήριο είναι εμβαδού 4.500 τ.μ. και η αξία του τοποθετούνταν πριν από περίπου μία εξαετία στα 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ακίνητα της ελληνικής αγοράς ακινήτων. Διαθέτει πέντε υπέργειους και πέντε υπόγειους ορόφους, ενώ το ισόγειό του έχει αλεξίσφαιρα τζάμια που μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με ρουκέτες.

    To κτίριο έχει αλεξίσφαιρα τζάμια που αντέχουν σε επιθέσεις είτε με ρουκέτες είτε με ΑΚ 47
    To κτίριο έχει αλεξίσφαιρα τζάμια που αντέχουν σε επιθέσεις είτε με ρουκέτες είτε με ΑΚ 47

    Τα τζάμια του κτηρίου έχουν θωράκιση επιπέδου Β4, αντέχουν δηλαδή επίθεση με πιστόλι, περίστροφο ή τυφέκιο. Στο τελευταίο υπόγειο επίπεδο (-5) υπάρχει απαραβίαστο θησαυροφυλάκιο, μιας και το κτήριο θα φιλοξενούσε την Aspis bank η οποία ανήκε στον Παυλο Ψωμιαδη ( η τράπεζα δεν υπάρχει πια) . Το ρεύμα δεν μεταφέρεται μέσω καλωδίων αλλά μέσω υπερσύγχρονων πλακών χρυσού.



    ΣΧΟΛΙΑ