• Business

    Γιατί βουλιάζουν Πειραιώς και Eurobank


    Με περιορισμένες συναλλαγές οι μετοχές Πειραιώς και Eurobank (-7% & – 4% αντίστοιχα )  καταγράφουν σήμερα μεγάλη υποχώρηση, σε μία αγορά που παρουσιάζει αδιάφορη εικόνα, αναζητώντας κατεύθυνση. Έντονες πιέσεις δέχεται ακόμα η Τράπεζα Αττικής (-7%) , μικρότερη πτώση για την Εθνική, ενώ ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη άνω του 2%. Οι τραπεζικοί τίτλοι εξακολουθούν να σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε εβδομαδιαία βάση οι εν λόγω μετοχές έχουν καταγράψει κέρδη μέχρι και 43% και αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν εν μέσω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ερωτηματικό παραμένει εάν από τις δυο μετοχές αποχωρούν όσοι είχαν τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

    Illustrate buy sell stocks

    Όσον αφορά τις συναλλαγές, μέσα σε πέντε ώρες συνεδρίασης ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 25 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτυπώνει πόσο ρηχή και ευμετάβλητη είναι η ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές διανύουμε περίοδο επιφυλακτικότητας που ενδείκνυται για τολμηρούς παίχτες που δεν φοβούνται να ρισκάρουν στοχεύοντας σε υψηλά κέρδη, τα οποία εύκολα μετατρέπονται σε μεγάλες απώλειες. Γεγονός πάντως είναι ότι ο γ.δ. προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες αστο ομιχλώδες τοπίο της χώρας.

    Πάντως το προσεχές διάστημα η αγορά θα εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για το 2015, τα οποία αν δεν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις εκτός και εντός της χώρας μπορεί, κατά περίπτωση, να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών. Στις 2 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα η Eurobank, στις 3 Μαρτίου η Alpha Bank και στις 9 Μαρτίου η Τράπεζα Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ