array(0) {
}
        
    
Menu
-0.6%
Τζίρος: 466.40 εκατ.

Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.

Comments

Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων, αλλά η πτώση αυτή θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τον τραπεζικό τομέα, υποστηρίζουν αναλυτές κατοικιών.

O υπουργός Οικονομικών George Osborne έχει ήδη προειδοποιήσει από τον Μάιο ότι ένα Brexit θα πιέσει τις τιμές προς τα κάτω, με την πτώση να κυμαίνεται από 10% έως 18%. Την ίδια ώρα, ο αναλυτής ακινήτων Μark Burrows εκτιμά ότι η πτώση θα αγγίξει το 30%, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που εκτιμά ο υπουργός.

Ο Burrows και η ομάδα του δίνουν μια ζοφερή εικόνα για το πώς ένα Brexit θα επηρεάσει την οικονομία, με αλυσιδωτές επιπτώσεις από την πτώση των τιμών στις κατοικίες. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμμονή με τις τιμές των κατοικιών. Κατρακυλούν οι τιμές, μειώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη, πλήττονται τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών.

Ένα Brexit δεν είναι δεδομένο, αλλά όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, αν αυτό συμβεί δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε τις τιμές των σπιτιών να πέφτουν 20-30%.

iolcus - logoΕξάλλου, η αγορά ενισχύθηκε από τους ξένους επενδυτές και δεδομένου ότι 1) η στερλίνα προβλέπεται να διολισθήσει και 2) η ρευστότητα της κατάστασης είναι πιθανό να παραμείνει για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά από ένα πιθανό Brexit- είναι απίθανο να υπάρξει προσφορά για ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας που είναι ήδη υπερτιμημένο.

Ο λόγος που οι τιμές των ακινήτων θα επηρεάσουν τις τραπεζικές μετοχές είναι αρκετά απλός. Αν υπάρξει μια συντριβεί στην ιδιοκτησία, τα ιδρύματα, που δανείζονται οι άνθρωποι για να αγοράσουν ένα σπίτι-οι τράπεζες- θα πληγούν.

Αν υπάρξει μια συντριβή στην ιδιοκτησίας, τα ιδρύματα που δανείζουν τα χρήματα στους στους αγοραστές – οι τράπεζες – θα πληγούν. Οι αναλυτές της Bernstein επισημαίνουν στην έκθεσή τους ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας σχετίζονται με την αγορά στεγαστικών δανείων:

bernsteinhouseprice Η μέση τιμή κατοικίας στη Βρετανία φτάνει σήμερα τις £ 292.000 ($ 422.099), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον Μάρτιο. Εντωμεταξύ, η μέση τιμή για να αγοράσει κανείς ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι τώρα πάνω από £ 550.000. Τα ακίνητα στο Λονδίνο είναι τώρα σχεδόν 60% πιο ακριβά από ό, τι ήταν πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

Χθες το Royal Institution of Chartered Surveyors προειδοποίησε ότι οι τιμές των ακινήτων της Βρετανίας πρόκειται να πέσουν για πρώτη φορά από το 2012, και οι τιμές των κατοικιών του Λονδίνου θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομολόγος του RICS ‘Simon Rubinsohn είπε ότι «δεν υπάρχει σε αυτό το σημείο, η αίσθηση ότι μια θεμελιώδης αλλαγή λαμβάνει χώρα στην αγορά”.

Powered by  IOLCUS INVESTMENT ΑΕΠΕΥ

iolcus - logo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

http://www.mononews.gr/giati-antiisangeleas-tou-ap-k-e-spiropoulou-den-ascholithike-tin-ipothesi-vgenopoulou/52463

ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΠΙΣΗΣ: 

http://www.mononews.gr/prolavete-ependisi-tis-fraport-greece-kopelouzou-ferni-18000-thesis-ergasias/52436

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάρμερ: Το Brexit έβλαψε σημαντικά την οικονομία μας
840 εκατ. ευρώ για το Euro 2028 ώστε να επουλωθούν οι πληγές του Brexit
Henley & Partners: Γιατί 42 πολυεκατομμυριούχοι επιλέγουν την Αθήνα για να μείνουν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Το πουκάμισο του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε θέμα – από viral στιγμή σε case study εικόνας και αξίας
Η πιο κρίσιμη εβδομάδα στην ιστορία του LNG
Ξεκλειδώνουν οι πρότυπες προτάσεις: Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Αττική
Γιώργος Οικονόμου: Το τέλος ενός τριετούς πολέμου και ο απολογισμός του «ακτιβιστή» εφοπλιστή
Florsheim: Τα μεγάλα παπούτσια του προέδρου Τραμπ και η αγχώδης ματαιοδοξία της κυβέρνησης
Δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες