• Business

    Ευριπίδης Δοντάς: Στόχος να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας

    Ευρυπίδης Δοντάς. Ετών 55.


    Με την επέκταση της δραστηριότητας του στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας απαντά ο Πρόεδρος της Επίλεκτος, Ευρυπίδης Δοντάς στην οικονομική κρίση. Επιχειρηματίας χαμηλών τόνων, διορατικός και αποτελεσματικός στις κινήσεις του, μετά τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας, όπου η εταιρία του πρωτοστατεί κατά 30 και πλέον χρόνια, έστρεψε εγκαίρως το ενδιαφέρον του στον ανερχόμενο κλάδο της ενέργειας.

    Μιλώντας στο mononews.gr ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι “υπό τις παρούσες δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, στόχος των εταιριών πρέπει να είναι η επιβίωση, η διατήρηση τους στην επιχειρηματική σκηνή, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

    Μέσω των θυγατρικών εταιριών που δημιούργησε, Επίλεκτος Ενεργειακή, Selected Volt και Eπίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων, επεκτείνεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπορεί τα σχέδια του να καθυστερούν λόγω της οικονομική αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα, ωστόσο, ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα πλάνα του και να επιβιώσει στην κρίση.

    Έτσι, η Επίλεκτος Ενεργειακή κατέθεσε αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 30 μεγαβάτ και ισχύος 20 ετών. Με την κίνηση αυτή η εταιρία θα έχει το δικαίωμα εκτός των άλλων, να συμμετέχει στις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τις βιομηχανικές μονάδες του ομίλου.

    Ευριπίδης Δοντάς
    Ευριπίδης Δοντάς

    Ο Ευριπίδης Δοντάς έχει επανειλημμένως επισημάνει την επικτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουν οι ελληνικές βιομηχανίες χαμηλό κόστος ενέργειας, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό είναι δυσβάσταχτο και πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό των αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών. Ο ίδιος εκτός από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Επίλεκτος δραστηριοποιείται στην επιχειρηματική κοινότητα και συμμετέχει ενεργά σε συνδέσμους και επιμελητήρια, με ιδιαίτερη ενασχόληση στους τομείς της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μεταξύ άλλων είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

    Πρωτοπόρος στις εξαγωγές

    Η μονάδα παραγωγής βαμβακονημάτων που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Χρήστο, Χαράλαμπο, Ηλία, Μιχάλη και Ιωάννη Δοντά το 1970 στα Φάρσαλα, με μεθοδικές κινήσεις γιγαντώθηκε και μέσα σε 30 χρόνια εξελίχθηκε σε μία από τις μεταλύτερες και πλέον κερδοφόρες κλωστοϋφαντουργίες της Ελλάδας.

    Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από την εκκόκκιση έως την τελική επεξεργασία και πώληση παντός είδους νημάτων, ωστόσο, αυτό που τη διαφοροποίησε από τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου που ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που επλήγησαν, ανεπανόρθωτα στις περισσότερες περιπτώσεις, από την οικονομική κρίση, ήταν ο εξαγωγικός της χαρακτήρας. Περίπου το 70% της παραγωγής της κατευθύνεται σε χώρες του εξωτερικού.

    Ο Ευριπίδης Δοντάς σε συνεντεύξεις του κατά το παρελθόν έχει επισημάνει ότι οι εξαγωγές για να επιτύχουν και να έχουν διαχρονικότητα χρειάζονται χρόνο και χρήμα. Με τη δραματική μείωση της κατανάλωσης στη χώρα ουκ ολίγες επιχειρήσεις έσπευσαν να βρουν σωτηρία στις αγορές του εξωτερικού. Κάποιες πέτυχαν, κάποιες όχι. Σύμφωνα με τον άνθρωπο που γνωρίζει άριστα πλέον το «παιχνίδι» των εξαγωγών,  τα μυστικά επιτυχίας είναι η επιλογή του σωστού πελατολογίου, η διασφάλιση καλών συνεργατών, ο συνδυασμός καλής ποιότητας και λογικής τιμής των εμπορευμάτων και η συνέπεια και αξιοπιστία απέναντι στους πελάτες.

    Έχοντας κερδίσει το πρώτο στοίχημα δεν μένει παρά να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στον κλάδο της ενέργειας.



    ΣΧΟΛΙΑ