• Business

    East Med Yacht Show 2016: Το mononews.gr ήταν εκεί!


    Το East Med Yacht Show 2016 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την εβδομάδα που μας πέρασε. Μάλιστα ήταν και η πρώτη διοργάνωση της δημοφιλούς έκθεσης σκαφών αναψυχής που έλαβε χώρα στη Μαρίνα Ζέας. Μέχρι και το 2015, το East Med Yacht Show γινόταν στο νησί του Πόρου. To mononews.gr, ως χορηγός επικοινωνίας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη διοργάνωση. Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και την εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος του Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας.

    Highlights_035

    Πολλές προσωπικότητες του επιχειρηματικού αλλά και του πολιτικού κόσμου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ανάμεσά τους ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γ. Γρ. Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, Γ. Γρ. ΕΟΤ, ο κ. Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Βουλευτές Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η κ. Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σ. Σπυρίδων, μέλος της επιτροπής Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ε. Δημοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επιχειρηματικότητάς Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, Δήμαρχoς Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης Δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος Δ/ντής ΟΛΠ, η κα. Κ. Παναγοπούλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και η κ. Α. Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

    Ο Πειραιάς, κατά τη διάρκεια του East Med Yacht Show 2016, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής αλλά και του τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή διαφήμιση και προβολή παγκοσμίως.

    Ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά: “Ο Πειραιάς βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας για πρώτη φορά, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στον τομέα του yachting, το 15ο East Med Yacht Show 2016. Για εμάς, ως Δημοτική αρχή, η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες που μπορεί να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά. Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την πόλη και για την χώρα, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνέργειες. Έχουμε ανάγκη από εξωστρέφεια.

    “Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας ‘Destination Piraeus’, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. Μετά από την καθιέρωση των ‘Ημερών Θάλασσας’ ως θεσμό για την πόλη του Πειραιά, θέλουμε η έκθεση αυτή, να φιλοξενείται από εδώ και μπρος κάθε χρόνο στην πόλη μας. Να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός που έχει αναφορά τη θάλασσα, τον τουρισμό, την ναυτιλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία”.

    Η φετινή διοργάνωση ήταν από τις πιο πετυχημένες και με μεγάλη προσέλευση, τόσο κοινού όσο και επιχειρηματιών του yachting και αντιπροσώπων.

    Στην έκθεση συμμετείχαν 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran & bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά αλλά και 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

    Επίσης στην έκθεση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 250 yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου όπως το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Βραζιλία, την Κύπρο, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Σερβία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ουκρανία, την Ιταλία και φυσικά, την Ελλάδα.

    Οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν παράλληλα τη δυνατότητα, εκτός του να επισκέπτονται τα σκάφη που συμμετείχαν, να παρακολουθήσουν και θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια.

    Εκτιμάται ότι το East Med Yacht Show 2016 επισκέφτηκαν πάνω από 2.500 άτομα όλες τις ημέρες λειτουργίας του, εξασφαλίζοντας τη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

    Ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, δήλωσε στην ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης ότι “Στόχος μας είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται στον τουριστικό κόσμο του yachting, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο”.

    Η έκθεση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

    Το sailing yacht “Sir Winston Churchill”

    Ένα από τα διαμάντια της φετινής έκθεσης ήταν και το εκπληκτικής ομορφιάς ιστιοπλοϊκό σκάφος “Sir Winston Churchill”.

    Πρόκειται για ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο με ψηλά κατάρτια (σκούνα) που σχεδιάστηκε να συμμετέχει στους αγώνες Tall Ships. Από το 1966 που έπλευσε για πρώτη φορά μέχρι και το 2000, το “Sir Winston Churchill” χρησιμοποιούνταν και για ιστιοπλοϊκή εκπαίδευση και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία.

    Σήμερα, έχει ανακαινιστεί πλήρως και έχει μετατραπεί σε πολυτελές sailing yacht, διατηρώντας ωστόσο τις αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής του και τον αυθεντικό του χαρακτήρα, παραμένοντας πιστό στην αρχική ναυπήγηση. Γι’ αυτό και η ανακαίνισή του ήταν ιδιαίτερα πολυέξοδη, καθώς έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τα ίδια υλικά με τα οποία ναυπηγήθηκε το 1966 και να μην αλλάξει το παραμικρό. Τα ξύλα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι τικ, τέφρα, μαόνι και άγρια κερασιά και αποδίδουν ζεστασιά και αυθεντική αριστοκρατική ατμόσφαιρα.

    Το “Sir Winston Churchill” διαθέτει 6 πολυτελείς καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ως και 12 επιβάτες και πλήρωμα 8-9 ατόμων σε χώρο εντελώς ξεχωριστό από εκείνο των επιβατών. Μάλιστα, ο ίδιος ο Sir Winston Churchill (ο οποίος και παρήγγειλε το yacht) είχε απαιτήσει να κατασκευαστεί έτσι ώστε οι χώροι του πληρώματος να μην έχουν καμία επαφή με τους χώρους των καλεσμένων του.

    Ενδεικτικό είναι ότι για να τεθούν σε λειτουργία τα μεγάλα κατάρτια του, χρειάζεται προετοιμασία 1.30 ώρας! Παρόλα αυτά, μπορεί να πλεύσει και με καύσιμα καθώς διαθέτει δυο ισχυρούς Iveco κινητήρες που μπορούν να του εξασφαλίσουν ταχύτητα έως και 12 κόμβους. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε δορυφορικά συστήματα και συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας ενώ μπορεί να πλεύσει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

    Σήμερα, το υπέροχο αυτό ιστιοφόρο πλέει υπό ελληνική σημαία και διαθέτει επιβλητική παρουσία στο χώρο της ενοικίασης πολυτελών σκαφών αναψυχής προσφέροντας μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία σε όσους το επιλέγουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/antonis-stelliatos-i-kardia-tou-diethnous-yachting-chtipa-ston-limani-tou-pirea/45578

     



    ΣΧΟΛΙΑ